Haber Detayı
03 Mart 2021 - Çarşamba 11:01 Bu haber 4237 kez okundu
 
BİRÇAĞ KILIÇ ''REMAX KUZEY, REMAX MARKASINA DEĞER KATACAK''
Daha önce Remax sisteminde çalışmış üç, üst düzey danışmanın, Samsun’da gayrimenkul sektörüne değer katma amacıyla oluşturdukları güç birliğinden doğan Remax Kuzey Cağaloğlu’nda hizmet vermeye başladı. Dünya’nın en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurumu olan Remax, Samsun’da Remax Kuzey ofisi ile yeni bir yolculuğa daha başladı. Bu yolculuğa öncülük eden isimlerden Remax Kuzey brokerlarından Birçağ Kılıç ile Remax Kuzey üzerine konuştuk.
GÜNDEM Haberi
BİRÇAĞ KILIÇ ''REMAX KUZEY, REMAX MARKASINA DEĞER KATACAK''

Samsun haber - Samsundan haberler

SAMSUNDAN HABERLER: Selamlar Birçağ bey. Remax Kuzey’in kuruluş hikayesinden bahsedebilir misiniz?

BİRÇAĞ KILIÇ: Daha önce Remax geçmişi bulunan 3 Broker olarak yola çıktık. İbrahim Sarıçay, Karadeniz gayrimenkul birincisi olarak danışmanlığa veda edip brokerlik hayatına başladı. Osman Şenol daha önce yerel yönetimlerde üst kademelerde yer almış ve yine gayrimenkul danışmanlığını üst sıralarda tamamlayarak bizimle birlikte ortaklık kurarak brokerlik kariyerine başladı. Bende 3 buçuk yıllık gayrimenkul danışmanlığı tecrübesi bulunan ve bu süreçte gayrimenkul işi ile kazandığım yatırımlarım ile bu ortaklıkta kendime yer edinmiş olan bir brokerim. Samsun 1990 doğumluyum. Daha öncesinde de Remax ve yerel ofislerde görev aldım. Amacımız Samsun’da birinci yılımızda birinci Remax ofisi olarak hedeflerimize ulaşmaktır. Remax Kuzey 18 Kasım’da hayata geçti. Şuanda 21 kişilik ekibimiz ile Samsun’da hizmet göstermekteyiz. Remax Kuzey teknolojik altyapısı kuvvetli, görüşme oda sayısı, danışmanların çalışmala alanları, iç ve dış mekanların genişliği anlamında Samsun’da ve Karadeniz’de iddialı bir ofis durumunda yer almaktayız. Amacımız Remax markası ile hedeflenen oranlarda satış ve kiralama yaparak bilinirlik anlamında üst sıralara çıkarmak. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 

SAMSUNDAN HABERLER: Remax Kuzey kısa süre içerisinde 25 kişilik bir danışman kadrosuna ulaştı ve Cağaloğlu Caddesi gibi önemli bir konumda son derece kapsamlı bir ofis ile hizmet vermeye başladı. Bu özelliklerinizden bahsedebilir misiniz?

BİRÇAĞ KILIÇ: 21 kişilik ekibimiz hem Remax sisteminden hem de yerel sistemlerden transferler ile oluşturulmuş özel ve güvendiğimiz bir ekip. Bu kadar kısa süre içerisinde 25 danışman ile hizmet vermeye başlayan başka bir ofis olduğunu sanmıyorum. Bu da bizim sektörde çalıştığımız süre içerisinde kazandığımız güvenin bir göstergesidir diye düşünüyorum. Konum olarak değerlendirecek olursak da ortaklarımız ile birlikte Cağaloğlu’nda Remax açılıyor sloganını benimsemiş bulunmaktayız. Ofisimiz Cağaloğlu Caddesi’nde Mimar Sinan bölgesinde yer almaktadır. Cağaloğlu Caddesi şuanda Atatürk Bulvarı’ndan sonra en hızlı gelişen, yaya ve araç trafiği yoğun olan bir konum durumda. Ayrıca Remax Kuzey ofisimiz Remax tabelası ve Reklam yüzü ile öne çıkmaktadır. 

SAMSUNDAN HABERLER: Remax Kuzey ofisinin özellikleri nelerdir?

BİRÇAĞ KILIÇ: Ofisimiz iki katlı olup üst katı 170 metrekare, alt katımız ise 325 metrekare alana sahiptir. Toplamda 5 adet görüşme odamız bulunmakta. Odalarımızın hepsi teknik alt yapısı tamamlanmış, televizyon, bilgisayar ve merkezi ses sistemi olan özel odalardır. Yönetim odamız ve karşılama alanımız ve iki adet mutfağımız dışında fotoğraf stüdyosu ve sunum odası olan ilk ofis olma yolunda adımlarımı atıyoruz. Danışmanlarımız bu sayede daha geniş ve ayrıntılı bir çalışma ortamına ulaşabilecekler. Aynı zamanda yönetmeliğin zorunlu tuttuğu bir arşiv odamız ve mescidimiz bulunmaktadır. 

SAMSUNDAN HABERLER: Remax Kuzey’in hedefleri nelerdir?

BİRÇAĞ KILIÇ: Remax Kuzey, daha önce Remax sisteminde çalışmış üç üst düzey danışmanın, sektörde yaşanılan sorunlara daha hızlı çözüm bulma amacıyla oluşturdukları güç birliğinden doğdu. Yönetim anlayışımızın temelinde danışmanlık döneminde yaşadığımız sorunlara öncelikle çözüm üreterek mevcut danışmanlarımızı bu sorunlardan uzak tutmak ve bu sorunları yaşatmamaktır. Amacımız bütün sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşmak ve danışmanlarımıza daha özgür bir şekilde, bu işin severek yapılabileceğini ve para kazanılabileceğini göstermek. Ayrıca ofisimizde danışmanlarımıza sağladığımız destek paketlerimiz ile farkımız ortaya çıkmaktadır. Samsun’da 2018 ve 2020 yılı Karadeniz ciro birincisi ve Remax Collection rozeti almaya hak kazanmış tek isim ile birlikte kendimiz gibi yeni Remax şampiyonları çıkarmak için her zaman danışmanlarımızın yanındayız. 

SAMSUNDAN HABERLER: Remax Kuzey’in diğer ofislerden farkı nedir?

BİRÇAĞ KILIÇ: Tecrübemiz ve farkımız işin mutfağından ve danışmanlıktan gelmemizdir. Remax Kuzey, Remax firmasının gücünü en iyi gösterme çabasında olan bir firmadır. Burada danışmanlar şeffaf ve güvenilir bir biçimde piyasada sözleşmeli olarak çalışır. Remax Kuzey bütün belgelerinde olduğu gibi yeni yönetmeliğin gerektirdiği bütün belgelerini de tamamlamış durumdadır. Remax Kuzey şuanda Remax Collection üyesi tek ofis konumunda bulunmaktadır ve diğer Remax ofislerinden en önemli farkı ise arkasına Remax’ın gücünü alan değil, Remax markasına daha fazla değer katmak amacında olmasıdır. 

SAMSUNDAN HABERLER: Samsun’da emlak sektörünün sorunları nelerdir ve Remax Kuzey’in bu sorunlara bakış açısı nedir?

BİRÇAĞ KILIÇ: Bölgemizde uzun yıllardır süregelen sözleşmesiz çalışma durumu hastalık durumuna gelmiş durumdaydı. Samsun genelinde sözleşmeli çalışma anlamında gelişmeler olsa da hala bunu tam olarak beceremeyen firmalarımız bulunuyor. Samsun’da emlak sektörü bu sorunu aşmalı ve müşteriler ile mutlaka sözleşmeli bir şekilde çalışarak son derece şeffaf olmalı. Komisyon ücretlerinin standart olarak 2 artı KDV şeklinde alınması ve bu çalışma sistemine bütün ofislerin uyması gerekmektedir. Remax belirli bir çalışma sistemi olan bütün bu kurallara kendi içerisinde de uyma zorunluluğu olan kurumsal bir firmadır. Öneli olan bütün danışmanların bu kuralları sahada da uygulamasıdır. Bizler burada doğru ofisler, doğru danışmanları, doğru yatırımcıları bulabilir ve bu şekilde çalışırsak sistemde kalıcı hale geliriz. Samsun özelinde birçok firma yanlış ticari ahlak sergilediklerinden dolayı silinip gitmiştir. Bizim amacımız belirli bir düzeni oturup Samsun’da kalıcı hale gelmek ve İlkadım bölgesinde de ikinci bir ofisi hayata geçirmek amacındayız. Amacımız Samsun’da sadece emlakçılık yapmak değil emlak sektörüne değer katmaktır.    

ÖZEL RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: BİRÇAĞ, KILIÇ, ''REMAX, KUZEY,, REMAX, MARKASINA, DEĞER, KATACAK'',
Yorumlar
Haber Yazılımı