Haber Detayı
25 Haziran 2021 - Cuma 14:41 Bu haber 2223 kez okundu
 
ERÇİN ULUSOY ‘’SAMSUN’UN TANITIMA İHTİYACI VAR’’
Samsun’da estetik, rahatlık ve konforun adresi Samsun Grand Desi Otel, odaların her köşesinde hissedilen sıcak ev ortamı ve kaliteli hizmet anlayışı ile 1958 yılından bugüne otelcilik anlayışına öncülük ediyor
TURİZM Haberi
 ERÇİN ULUSOY ‘’SAMSUN’UN TANITIMA İHTİYACI VAR’’

Otelcilik sektörü hakkındaki tecrübelerini ve Samsun’da turizm hakkındaki düşüncelerini anlatan Samsun Grand Desi Otel’in başarılı işletme sahibi Erçin Ulusoy; “Grand Desi Otel, Samsun’da 1958 yılından bugüne kadar hizmet vermekte olan sektörde öncü ve tecrübeli bir işletmedir. Bütün odalarımız ve ortak alanlar Split klima ve merkezi ısıtma donanımlıdır. Otelimizde geniş çeşidi ile her gün açık büfe kahvaltı verilmektedir. Ayrıca otelimiz Samsun’un merkezinde Saathane Meydanı’nda bulunmaktadır. Atatürk Kültür Merkezi’ne sadece 500 metre Çarşamba Havalimanına ise 24 km uzaklıkta bulunan otelimiz bu özellikleri ile de tercih sebebi olmaktadır “ diye belirtti.

Samsun’da otelcilik sektörünün gidişatını değerlendiren Ulusoy; “Son dönemlerde Samsun’da çok fazla otel hizmet vermeye başladı ve bu sayı her geçen gün artıyor. Bu otellerin Samsun’da otelcilik sektörünü nasıl etkileyeceğini tahmin etmek şuanda zor. Eğer bölgenin kalkınmasına destek olabilir ve turizmi canlandırabilirsek bu oteller Samsun adında son derece faydalı olabilir. Ama Samsun’da kalkınmayı ve turizmi hareketlendirecek adımlar atılmaz ise maalesef bu otellerin birçoğu faaliyetlerine devam edemeyecektir. Samsun açısından baktığınız zaman bu oteller Samsun’un gelişimi açısından son derece önemli ve Samsun şuan ki mevcut otel sayısı ile çok sayıda turisti misafir edebilecek kapasiteye sahip bir şehir. Geriye şehirde hareketliliği sağlamak ve daha fazla ziyaretçi çekmek kalıyor. Bu da şehri yönetenlerin görevi. Bizler otel işletmecileri olarak bunun gerçekleşmesini ve şehrin kalkınmasına destek olunmasını bekliyoruz. Samsun’un gelişmesi ve tanıtılması otelcilik sektörünü de doğal olarak geliştirecektir. Bu amaç doğrultusunda gerek otel işletmecilerinin gerek yerel yöneticilerin bir araya gelerek Samsun’un tanıtımı için neler yapılabileceğinin fikir alışverişini yapması, gerekirse bu konuda seminerler düzenlenmesi gerekiyor. Samsun sahili, denizi, mekânları, doğal güzellikleri, kuş cenneti gibi birçok özelliğe sahip ve tanıtımı yapıldığında çok daha fazla ziyaretçi çekebilecek olan bir şehir. Ben Samsun’un Türkiye’de bile yeterince tanınmadığını ve tanıtılamadığını düşünüyorum. Samsun’a ilk defa gelen otel müşterilerimiz birkaç gün kaldıktan sonra her zaman Samsun’u hiç böyle tahmin etmediklerini ve beklentilerinin çok daha üzerinde bir şehir olduğunu söyleyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar. Bu durum bile Samsun’un daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Samsun çok güzel bir şehir ve gerekli değeri gördüğünde hızla gelişecek, beraberinde de hem otelcilik sektörünü hem de birçok sektörü geliştirecektir” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: , ERÇİN, ULUSOY, ‘’SAMSUN’UN, TANITIMA, İHTİYACI, VAR’’,
Yorumlar
Haber Yazılımı