Haber Detayı
20 Kasım 2021 - Cumartesi 12:18 Bu haber 1355 kez okundu
 
ERKEN: ONUR GÜNDÜZ YALNIZ DEĞİLDİR
6 Mayıs tarihi, “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diyenlerin gönlünde hala kanayan bir yaradır. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilmelerinin ardından her yıl düzenli olarak anılmaktadır. Üç fidanın davalarındaki doğruluk, davranışlarındaki samimiyet, inançlarındaki güç, yok edilemeyen bir irade olarak bugün de yaşamaya devam etmektedir. Üç fidanın hayattan koparılmasının üzerinden 49 yıl geçse de geride bıraktıkları Tam Bağımsız Türkiye mücadelesi bugün de davam etmektedir.
GÜNDEM Haberi
ERKEN: ONUR GÜNDÜZ YALNIZ DEĞİLDİR

Adil olmayan bir düzenin, adil olmayan yargılanmaları sonucu darağacına gönderilen ve son nefeslerinde bile Tam Bağımsız Türkiye diyen üç fidan, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Aradan yarım asra yakın bir zaman geçse de; devrimci duruşları, kavgaları ve devrettikleri mücadeleleri günden güne büyümeye devam etmektedir.

           

Teröre destek verme suçlaması, siyasetçilerin veya kanun arkasına sığınan kimi kimselerin her türlü özgür düşünceyi susturmak için özellikle son zamanlarda arkasına sığınmayı çok sevdikleri bir susturma  işlevi görmeye başladı. Bunu meşrulaştırmak ve  kullanabilmek için de teröre destek kavramını bilinçli bir şekilde bulandırıyorlar.

Her 6 Mayıs’ta milyonlarca insan idam edilen  Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmaktadır. .Hatta ülkemizde Deniz Gezmiş’in adına kurulmuş ve faaliyetine devam eden bir vakıf bulunmaktayken, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmak için sosyal medya hesabından Eğitim İş Genel Merkezi’nin paylaşımını yapan başkanımız Onur Gündüz  hakkında açılmış terör ve teröristi övmek suçlaması gülünçtür. Eğer Onur Gündüz’ün paylaşımı iddia  makamının dediği gibiyse bu ülkede aynı suçu işleyen milyonlar bulunmaktadır.

EĞİTİM-İŞ; üyeleri başta olmak üzere, tüm emekçilerin ortak ekonomik, sosyal, özlük, mesleksel, sendikal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirerek onlara daha onurlu ve saygın bir yaşam düzeyi sağlamak için mücadele eder.

Ülkede yaşayan herkesin çağdaş, bilimsel, laik, demokratik, eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkı olduğunu savunur, bu hakkın yaşama geçirilmesi için mücadele eder.

Üyelerinin üstün sorumluluk duygusuna ve eğitimin gücüne dayanarak; Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal eğitim hedefini geliştirerek korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir.

Eğitim yoluyla dostluğun, dayanışmanın, hoşgörünün, insan haklarına ve demokrasiye saygının geliştirilip güçlendirilmesi için mücadele eder.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır.

Evrensel hukuka, açık ve net ölçülere, ifade özgürlüğüne uygun bir karar verilmesini bekliyoruz.

Onur GÜNDÜZ yalnız değildir…

Hukuka uygun verilecek karar hem adalet için, hem de bu toplum için bir umut olacaktır.

Genç yaşlarında bize tam bağımsız Türkiye özleminin önemini ve Nazım’ın dediği gibi “ölümün adil olması için yaşamın da adil olması” gerektiğini öğreten, yüreğimizde orman olan darağacındaki üç fidanı büyük özlem ve saygıyla dün andık, bugün anıyoruz, yarında anacağız…

Ve onların karanlığı titreten gür ve kararlı sesiyle, inadın en çok yakıştığı o düşü aynı kararlılıkla haykırıyoruz…

Yaşasın Tam Bağımsız TÜRKİYE 

 

                                                  Eğitim İş Samsun Şube Yönetim Kurulu adına

 

                                                                                  Volkan ERKEN

                                                                                    Şube Başkanı

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: ERKEN:, ONUR, GÜNDÜZ, YALNIZ, DEĞİLDİR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı