Haber Detayı
09 Aralık 2021 - Perşembe 09:26 Bu haber 1610 kez okundu
 
GÖKÇE DALGA KALEMİNDEN!
Ülkenin içinde bulunduğu süreçten çıkması için seçmen merak ediyor; sürekli seçim isteyen muhalefet partileri önümüzdeki seçimde birliktelik yapacak mı? Yapacak ise hangi partiler kimlerle ve nasıl birliktelikler yapacak?
GÜNDEM Haberi
GÖKÇE DALGA KALEMİNDEN!

Bu kararların alınması ve her partinin tabanına bu birliktelikler hakkında bilgi vermesi sağlanacak mı?
Ayrıca başkanlık sistemini değiştirmek isteyen muhalefet olası birlikteliğin seçim sonuncunun olası seçenekleri için farklı simülasyonlar ile süreci başarılı bir şekilde yürüte bileceklerini ifade ederek vatandaştan güven alabilecekler mi?
Örneğin; Mevcut düzenden rahatsız muhafazakâr ve milliyetçi seçmen alternatif arayacaktır.Fakat seçmen şunu da düşünüyor başkanlık sistemini değiştirmek için 370 vekil gerekli iken muhalefet 360 da kalırsa ve uzun bir süre seçim olmayacağını da düşünür isek başkanlık makamında olan kişi acaba konuyu rövanşa cevirirmi?
Bunun bir güvencesi varmi? Yada 370 vekil oluştu peki sonrasında nasıl bir yol haritası işletilecek kimin görevi ne olacak, zaman takvimi nasıl olacak? Bunlar akillardaki çılgın sorular.
Kendisini muhalefet olarak adlandıranlardan kaynaklı bir çok sorunun cevabı açıkta kaldıkça ve bu süreç uzandıkça seçmenin muhalefete olan güveni ve inancı azalır mı? Sonrasinda finalde herşey aynı kalır mı?
Seçim kazanmak isteyenlere tavsiyem; seçmen ülkedeki tüm sorunları,riskleri, olasılıkları çok iyi biliyor sizler bu olasıklar da nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?
Açıkta kalan; muhalefet cenahı neyi,nasıl,kimle,neden,ne zaman yapacağını aldıkları ortak kararla aynı anda bir seferde vatandaşa iletmeli ki seçmene güven iktidara korku vere bilsin.
Bu tablo bu zamanlarda çıkmaz ise secmende en iyisi yine bildiğimiz yer onun haricinde bana güven veren yok diyerek mevcut düzeni muhafaza etmenin çaresine bakacak.
Muhalefet yaparken daha iddaalı olunmalı ve bahsettiğim resimde bunun kanıtı olunca işte o zaman yeni bir dönem başlar. Aksi halde söylem ve eylem uyuşmazlığı seçmende samimiyet testini geçemez.
O sebeple önce güven lutfen..
Özellikle muhalefeti desteklemekten kaçınanların hassasiyetlerini ve onları endişeye sevk eden konuları gerçekçi ve hepbir ağızdan seslendirilmediği takdirde mevcut iktidarı kendisine garantör görenleri kazanamayacaklar.
Vatandaşın aklında deli sorular varken sağlıklı karar vermesi beklenemez.
Birlikten kuvvet nasıl ve ne zaman doğacak?

 
Kaynak: Editör:
Etiketler: GÖKÇE, DALGA, KALEMİNDEN!,
Yorumlar
Haber Yazılımı