Haber Detayı
08 Ekim 2021 - Cuma 10:05 Bu haber 1179 kez okundu
 
GÜNDÜZ : ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU AZALTILSIN !
Samsun'daki okulların çoğunda karantina nedeniyle kapatılan sınıflar olduğunu belirten Samsun Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Başkanı Onur Gündüz, "Okullardan her gün pozitif vaka geliyor. Aynı anda okula giren öğrenci sayısı en aza indirilmeli" dedi
EĞİTİM Haberi
GÜNDÜZ : ÖĞRENCİ YOĞUNLUĞU AZALTILSIN !

Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimin büyük kesinti yaşadığı Türkiye'de 2021-2022 eğitim öğretim yılı ile beraber yeniden yüz yüze eğitim başladı. Normalleşme tebdirleri kapsamında okullar açılırken, Milli Eğitim Bakanlığı okullarda salgınla mücadele kapsamında bir dizi tedbir açıkladı. Açıklanan tedbirlere rağmen, tüm yurtta olduğu gibi okullarda da vaka sayıları artış göstermeye başladı. Grip belirtisi dahi gösteren öğrenci ve öğretmenlerin okula gelmemesi istenmesine rağmen vakalarda yaşanan artış eğitimcileri korkutuyor.

 

YOĞUNLUK AZALTILMALI

Haftalık vaka sayısının son olarak yüz binde 211 olduğu Samsun'da da okullardan korkutucu haberler gelmeye başladı. Samsun'daki okulların en az yüzde 70'inde karantina nedeniyle kapatılan sınıflar olduğunu belirten Samsun Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Başkanı Onur Gündüz, "Okullardaki yoğunluk azaltılmalı, aynı anda okula giren öğrenci sayısı en aza indirilmeli" ifadelerini kullandı.

 

TAŞIYICILAR OKULA DEVAM EDİYOR

Samsun'daki okullardan her gün pozitif vaka haberleri geldiğini dile getiren Gündüz, "Okullarımızda pozitif vakalar nedeniyle karantinaya alınan sınıflar var. Pozitif vakalar tespit edilince okula gelmiyor ancak semptom göstermeyen temaslılar için hiçbir şey yapılmıyor. Temaslılardan semptom göstermeyen taşıyıcılar okuluna gelmeye devam ediyor. Bu da bulaş hızının artmasına neden oluyor. Samsun'daki okullarda her gün 5-10 öğrenci, 1-2 öğretmenin Covid-19 olduğunu biliyoruz" sözlerini kaydetti.

 

TEMİZLİK MALZEMESİ YOK

Olağanüstü bir sürecin olağan tebdirlerle yürütülmeye çalışıldığını belirten Gündüz, "Okullarda gerekli önlemler alınmadi. Okullar tam kapasiteyle çalışıyor. Öğrenci yoğunluğu azaltılmadı. Okulun 600 öğrencisi varsa, 600'ü de aynı anda okula giriyor. Böyle bir ortamda virüsün yayılma hızının düşme ihtimali var mı? Bunun yanı sıra yeterli temizlik malzemesi ve temizlik personeli dahi yok. Okullar temizlik personeli almak için İŞKUR'dan gerçekleşecek alımı bekliyor. Bu sorunun derhal aşılması lazım. Okularda temizlik için para yok. Okul aile birlikleri topladıkları paralarla bu işi döndürmeye çalışıyor" diye konuştu.

 

GRUPLARA AYRILMALI

Bu konuda devletin alması gereken tedbirler olduğunu altını çizen Gündüz, "Okula aynı anda giden öğrenci sayısı azaltılmalı. Sabahçı, öğlenci grupları sistemine geçilmeli veya geçen sene bir süre yapıldığı gibi sınıflar gruplara ayrılmalı. Bu konuda kaybedecek zaman yok. Bunu neden yapamıyorlar? Çünkü öğretmenlere ücret vermek zorunda olacaklar. Eğitimde bakan değişti ama anlayış değişmedi, hala eğitimi sırtlarında yük olarak görüyorlar. Ayrıca aşılama konusunda teşvik edici önlemler alınmalı" ifadelerini kullandı

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: GÜNDÜZ, :, ÖĞRENCİ, YOĞUNLUĞU, AZALTILSIN, !,
Yorumlar
Haber Yazılımı