Haber Detayı
18 Mayıs 2021 - Salı 08:55 Bu haber 2978 kez okundu
 
HANDE ŞAFAK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ
DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM ADINA GEREKLİ PSİKOLOJİK DESTEK İÇİN HANDE ŞAFAK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ Samsun’da hizmet vermeye başladığı günden itibaren yoğun ilgi gören ve başarılı çalışmaları ile adından söz ettirmeyi başaran, bebeklik döneminden yetişkinliğe kadar geniş bir kitleye hizmet vererek fark yaratan Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin başarılı kurucusu Uzman Klinik Psikolog Hande Şafak ile merkezin özellikleri ve çalışmaları hakkında konuştuk.
- Haberi
HANDE ŞAFAK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ

Samsundan haberler 

 

Samsundan Haberler: Merhaba Hande Hanım, öncelikle sizleri tanımayan okuyucularımız için bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? Hande Şafak kimdir?

 

Hande Şafak: 2015’te lisansımı tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi Klinik Psikoloji Master programına başladım. Orada tez dönemiyle beraber İstinye Liv Hastanesi ve yarı zamanlı olarak da Liv Hospital Ulus’ta çalışmaya başladım. Aslında eğitim öğretim hayatım boyunca içimde hep Samsun’a dönüp mesleğime orada devam etmek, gelişmeye ve yeniliklere açık şehrimize faydalı olma arzusu vardı. Keza öyle de oldu. 2018 Eylül ayında Samsun’a temelli dönüşüm ile birlikte burada çocuk ve ergen psikiyatristi olan çok kıymetli hocam Uzm. Dr. Melih Nuri Karakurt ile çalışmaya başladım.

Mesleğini severek yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu meslek hayatım boyunca gerek meslektaşlarımdan gerek danışanlarımdan çokça kez gözlemleme imkanım oldu. İstanbul’da bulunduğum dönemde program içeriklerini beğenerek ve gelişim takibini yaptığım çocukları da yönlendirdiğim Kidsnook erken çocukluk gelişim destek programının kurucuları ile tanışmış ve böylesine güzel bir içeriği Samsun’a kazandırmayı çok istemiştim. Öyle de oldu. Bir yandan çocuk ve ergen psikiyatristi olan hocam ile çalışmalarımı yürütürken bir yandan da sevgili babamın adını verdiğimAli Dede Atölyesi bünyesinde Kidsnook Samsun İstasyonunu kurdum .. veşimdi de Ali Dede kendi hikayesi ile atölye çalışmalarını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Kidsnook sensory storytime programının yanı sıra hikaye kitabını yazdığım Ali Dede Atölyesi yeni yerinde çocuklarıyla buluşacağı günü bekliyor. Bu gerçekten çok heyecan verici. İçinde çokça emek barındıran, kendisini güçlendirmeyi, yenilikleri takip etmeyi ilke edinerek çıktığımız yolda daha iyisini gerçekleştirmek adına yeni merkezim olan Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık Merkezinde ve Ali DEDE Atölyesinde sizlerle buluşmayı bekliyoruz.

 

 

Samsundan Haberler: Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nden bahseder misiniz?

 

 Hande Şafak: Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık Merkezi; içerisinde çocuk, genç ve yetişkin terapi hizmeti veren, psikometrik testlerin uygulandığı bir kliniktir. Erken çocukluk gelişim döneminde gelişim takiplerinin yapılmasından başlayan, oyun terapisi, bireysel terapi, çift terapisi, cinsel terapi, dikkat güçlendirme programları, zeka testleri, kişilik testlerinin uygulandığı ve daha pek çok alana hitap eden kapsamlı bir danışmanlık merkezidir. Bunların yanı sıra Kidsnook Sensory Storytime Samsun İstasyonu olan Ali DEDE Atölyemizde de 4 aydan başlayıp 8 yaşa kadar uzanan ‘erken çocukluk gelişim destek programımız’ mevcuttur.

 

Samsundan Haberler: Kidsnook Nedir ve faydaları nelerdir?

 

Hande Şafak: Masal anlatıcılığı sanatını Türkiye de ilk defa bir kitabeviyle birleştiren 0-8 yaş aralığındaki çocuklara, kitap okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırabilmek, hikaye anlatıcılığı sanatı ile tanıştırmak ve sevdirmek için özel olarak yola çıkan, Ayşegül Dede ve Betül Gece tarafından 2013’te kurulan Kidsnook Masal Akademisi, merkezi İstanbul’da olmakla birlikte 14 istasyonu yurt içinde 2 istasyonu yurtdışında olan kocaman bir ailedir.

Yapılandırmacı eğitim sisteminden ve Reggio Emilia, Montessori, Waldorf gibi alternatif eğitim sistemlerinden esinlenilerek oluşturulan Sensory Storytime; erken çocukluk döneminden itibaren çocuklara masal ve hikâye dinlemeyi sevdiren, düşünme ve plan yapma yeteneğini geliştiren, girişimciliği ve güdülenmeyi sağlayan, içerdiği yöntem ve teknikler sayesinde çocuğun okula ve öğrenmeye ilgisini artıran bir ders programıdır. Sensory Storytime programı doğru uygulamalarla, geleneksel uygulamalara oranla başarı düzeyini arttırır. Yöntem çeşitliliğine ve problem çözmeye dayalı öğrenmeler sunan Sensory Storytime programında, sonuçlardan çok öğrencinin yaşadığı öğrenme süreçleri önemlidir. Sensory Storytime’da eğitmenin rolü her çocuğu kendi öğrenme sürecinde aktif hâle getirmektir. Öğrencilerin doğal merakı desteklenir. Kullanılan yöntem ve tekniklerle (sembolleştirme, beyin fırtınası, gözlem, keşfederek öğrenme, problem çözme) çocukların sahip oldukları eski bilgilerle yeni bilgileri ilişkilendirmeleri hedeflenir.

 

Böylesine kıymetli değerlerimizin yansıtıldığı, duyusal yolla keşfetmenin önemine vurgu yapan programın bir parçası olmak beni çok heyecanlandırmıştı. Klinik psikolog olarak pek çok çocuğa, gence dokunmayı hedeflerken daha iyi ne olabilir dediğimde kendimi Kidsnook ile görüşmeler yaparken buldum. Son zamanlarda oldukça fazla görmeye başladığımız çocuk oyun atölyelerinden ayrılan zengin ve yapılandırılmış içeriğiyle Kidsnook sensory storytime eğitimcilerin elinden çıkan bir programdır. Bu noktada çocuklar eğlenerek öğrenirken ben de mesleki kimliğimle onları yakınen gözlemleme ve program sonunda ailelere gözlem dosyası sunarak içeriğin kazanımları ve çocukların gelişimsel süreçlerini takip etmekteyim.

Her zaman inandığım bir gerçektir ki siz bir çocuğa dokunursunuz, bir tohum ekersiniz ve geleceği değiştirirsiniz. Bu düşüncemle çıktığım yolda ileride meyvelerini hep birlikte toplayacağımız güzel bir gelecek için el ele verdiğimize inandığım bir yolculuk bu.

 

 

Samsundan Haberler: Hizmet verdiğiniz kitle kimlerden oluşuyor?

 

Hande Şafak: Danışmanlık bölümüz bebeklik döneminden başlayıp yetişkinlik dönemini kapsamaktadır. Psikoterapi hizmetinin yanı sıra bu geniş yaş aralıklarında gerek erken çocukluk dönemi gelişimsel taramaları gerek akademik döneme yönelik zeka testi, objektif ve projektif testler gerekse de yetişkinlik dönemi değerlendirme testleri uygulanmaktadır.

Ali DEDE Atölyesinde çocuk ve gençlerle yapılan sanat terapisi ve yaratıcı drama kapalı gruplarımız 6 yaş -16 yaş aralığını kapsamaktadır, Kidsnook Masal Akademisi bölümümüzde ise; Babynook ( 4 ay-12 ay arası) ,Sensory Storytime(18ay-48 ay arası) ve Masal Kapısı( 4yaş-8yaş arası) erken çocukluk gelişim destek programları uygulanmaktadır.

 

Samsundan Haberler: Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin farkı nedir?

 

Hande Şafak: Bu sorunun cevabını aslında farklı yerler deneyimleyen birine sormanın daha doğru olacağını düşünüyorum fakat kendimi düşündüğümde dünden bugüne fark ettiğim, geliştirdiğim, güçlendirdiğim ne var? Sorusunu kendime sık sık sorarım ve bu soruların her zaman bir cevabı olmasına çok önem veririm. Bir insanın bebeklikten yetişkinliğe kadar olan yolculuğunda sağlıklı bir ruha sahip olması, kendine ve kalbine yorgunluk ettiği durumları fark etmesi ve daha kaliteli bir yaşam sürebilmesi adına gerekli psikolojik desteği veren bir kurum olmak önceliklerim arasındadır.

Bunun yanı sıra yalnızca ihtiyaç duyulan noktada değil, gelişim süreçlerinde de mutlu ebeveynlerin mutlu çocukları olacağına dair bilimsel verilerin eşliğinde, gördüğüm izlenimler doğrultusunda ebeveynlerimize ve çocuklarımıza eşlik edebilmek adına Ali Dede atölyesini kurdum.

Mesleki hayatımda gözlemlediğim, yola çıkma amacımı anlattığım Ali Dede hikayesini yazarak da çocuk hikaye kitabı olan ama aslında ruhu da çocuk kalmayı başarabilmiş yetişkinlerle bu hikayeyi buluşturmak istedim.

 

Samsundan Haberler: Ali Dede Oyun Atölyesi için yazdığınız hikaye kitabından bahsettiniz. Kitabınıza ulaşmak isteyenokuyucularımız bu kitabı nasıl temin edebilirler?

 

Hande Şafak: Çıkmış olduğum bu yolculukta hikaye kitabımı Ali Dede Atölyesi için yazdım. Yeni yerimizde çocuklarımıza Ali dedenin hikayesi anlatılıp ardından oyunları oynanacaktır ve program bitiminde kitap hediye edilecektir. Kar amacı gütmeden daha fazla çocuğa dokunabilmek adına böyle bir çalışma yürütülecektir. Hikayeyi okuduğunuzda da göreceksiniz ki sevginin, anlatmanın, dinlemenin ne kadar önemli olduğu ve çocukların geleceğin güzelliklerine haberci olduğuna vurgu yapılan anlamlı bir hikayeyi ele alıyor. Biraz gerçek hayattan bal çalıyor biraz da hayallerimiz ve güvenli yerlerimizin değişime uğradığında umudu kaybetmememizin öneminden bahsediyor.

 

 

Samsundan Haberler: Okuyucularımız size nasıl ulaşabilir?

 

Hande Şafak: Merkez adresimiz, Cumhuriyet Mahallesi 57.Sokak No:11 Daire:1 Ali Dede Apartmanı Hande Şafak Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi, Ali Dede Oyun Atölyesi, Atakum/ Samsun’da yer almakta. Ayrıca bizlere www.handesafak.com.tr web sitemizden ve Uzm.psk.handesafak instagram adresinden ulaşabilirler. 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: HANDE, ŞAFAK, PSİKOLOJİK, DANIŞMANLIK, VE, EĞİTİM, MERKEZİ,
Yorumlar
Haber Yazılımı