Haber Detayı
01 Nisan 2022 - Cuma 11:20 Bu haber 686 kez okundu
 
KFMİB Başkanı Edip Sevinç: Martta yağan kar fındığı etkilemedi
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği (KFMİB) Başkanı İlyas Edip Sevinç, martta yağan kardan fındığın etkilenmediğini söyledi.
EKONOMİ Haberi
KFMİB Başkanı Edip Sevinç: Martta yağan kar fındığı etkilemedi

KFMİB’de görev süresi dolan Sevinç, önceki gün fındık ihracatçılarıyla veda yemeğinde bir araya geldi.

KFMİB’in özellikle rekolte tahminleri konusunda her zaman referans alınan bir birlik olduğunun altını çizen Sevinç, “Rekolte tespitlerini ve sahada Türkiye genelini gezerek çalışmalarını yürüten ziraat mühendislerimiz raporlarını sundular. Mart ayında yağan karla ilgili hasarın tespiti için yaklaşık 1 haftadır Türkiye çapında çalışıyorlar. Şükürler olsun bir bereket görünüyor. Önemli bir hasar yok. Bizim tahmin ettiğimiz 790 bin ton çiçek sayımına dayalı rekolte tahminini değiştirmemizi gerektirecek bir durum söz konusu değildir. Ama gerçekte tabi ki Mayıs ve Temmuz sonunda yapılacak olan rekolte ile rekolte budur diyebiliriz” dedi.

Yemekte iki dönem boyunca destek verenlere teşekkür eden Sevinç, “Fındık camiası bize her zaman destek verdi. Hep yönetimde olmak gerekmiyor. Hatta ihracatçı olmayan fındıkçılarımızla da çok güzel bir etkileşimde olduk. Yeni gençler, yüzler, arkadaşlar bizden daha iyi yetişiyor. Bizden devir aldıkları görevi daha da iyi yapacağına eminiz gelecek olan arkadaşımızın. Bize de görev verirlerse, orada bulunuruz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: KFMİB, Başkanı, Edip, Sevinç:, Martta, yağan, kar, fındığı, etkilemedi, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı