Haber Detayı
24 Temmuz 2020 - Cuma 08:09 Bu haber 2280 kez okundu
 
NECATTİN DEMİRTAŞ ARADA KALDI - Samsun haberleri - Samsundan haberler
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş" Ben İYİ Parti'ye misafir geldim. İYİ Partili değilim"dedi. Cevaplar gecikmedi.
- Haberi
NECATTİN DEMİRTAŞ ARADA KALDI - Samsun haberleri - Samsundan haberler

 

Samsun haberleri - İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun'da bulunan medya temsilcileri ile bir araya geldiği programda,"İYİ Parti’li değilim, CHP'li de değilim. İkisi kendi arasında ittifak etti bana teklif getirdiler. Beni aday yapın demedim" diye konuşmuştu. 

 

"Ben İYİ Parti’ye misafir olarak geldim”

 

2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olarak seçimi kazanan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş "İYİ Parti binasında aday gösterildiğimde oradaki arkadaşlarımız bana ‘başkanım siz her yerde ülkücüyüm diyorsunuz yarın seçimi kazandığın zaman burada durmayacaksın gibi durum var’ dediler. ‘Gidecek misin?’ diye sordular. Ben de dedim ki ‘İYİ Parti’li değilim, CHP'li de değilim. İkisi kendi arasında ittifak etti bana teklif getirdiler. Beni aday yapın demedim. Onlar bana gel aday ol, seninle seçimi kazanabiliriz dediler. Ben de Necattin Demirtaş olarak seçime girmeyi kabul ettim. Ben İYİ Parti’ye misafir olarak geldim'. Misafir olarak buraya geldiğimde kendine kendine şunu söylemem lazım: Öyle bir ortam bulmalıyım ki kendime zaten burası benim evimmiş diye söylemem lazım. Bu misafir ne zaman gidecek diye gözlerseniz ben zaten orada durmam dedim. Bunlar seçim öncesinde oluyor. Ben şuan da 64 yaşındayım. 18 yaşından 64 yaşına kadar belli bir siyasi kimlik ve düşüncede yaşamış birisiyim. Ben icraatım da hangi partili diye muamele yapmam. Tüm çalışanlarımı Allah'ın bir emaneti olarak görürüm. Hizmet yaparken de bu noktada hareket ederim" diye belirtmişti.

 

İYİ PARTİ'DEN CEVAPLAR GECİKMEDİ

 

Bu açıklamanın ardından Başkan Demirtaş'a İYİ Parti'den cevaplar gecikmeden geldi.

İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Av. Burcu Işıtan Satar, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın 'İYİ Parti'ye misafir olarak geldim' sözleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

PARTİMİZİN ÜYESİ

 

Başkan Necattin Demirtaş'ın bir bayrak ve ülke sevdalısı olarak bu ilkeler çerçevesinde partilerine geldiğini belirten Satar, "Başkan Demirtaş, 27 Ocak 2019 tarihinde üye olmuş, parti rozeti tarafımdan ilçe başkanlığımızda takılmıştır. Kendisi halen partimizin üyesi ve değerli bir belediye başkanı olup aynı ilkelere sonuna kadar bağlı olduğunu bilmekteyiz" dedi. 

 

DESTEK DEVAM EDECEK

 

Misafirlik, ev sahipliği gibi durumların İYİ Parti'nin siyaset anlayışında bulunmadığını kaydeden Satar, şöyle konuştu:  "İYİ Parti'den Belediye Başkanı olan Sayın Necattin Demirtaş’a halka hizmet noktasında yapmış olduğu çalışmalarında partimiz teşkilatları ve her biri birbirinden değerli meclis üyelerimizle vermiş olduğumuz destek ortada olup, bundan sonra da artarak devam edecektir."

 

RECEP GÜLEROĞLU SERT ÇIKTI

 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu kendisini misafir olarak gören İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş için, sözlerinin kastı aştığını belirtti.

 

ASLİ UNSURUDUR 

 

Başkan Demirtaş'ın misafir muamelesi görmediğini belirten Güleroğlu, "Partimizde bırakın temsil noktasında olanlar üye olan ve seçme bazında gönüldaşlarımız bile misafir olarak kabul edilmez. Bu ideoloji, inanç ve davaya gönül vermiş her bir arkadaşımız partinin asli  unsurudur. Necattin Bey de İYİ Parti çatısı altında seçilmiş millet ittifakı adayı olarak, bu partide  hiçbir zaman misafir muamelesi görmedi, görmeyecek de. Necattin Demirtaş'ın bu partinin asli unsuru olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

 

SİYASİ KARAKTERİ VAR 

 

Necattin Demirtaş'ın İYİ Parti'nin başkanı olduğunu ifade eden Güleroğlu, "Zannediyorum konuşmaları biraz kastı aşan veya yanlış yoruma açık olabilecek konuşmalar. Onun ötesinde Necattin Başkan partimizin başkanıdır. Necattin Başkanın partiden istifa edip başka bir partiye geçmeyecek kadar siyasi karakteri olduğunu düşünüyorum. Bunu da her zaman ifade ettim" diye konuştu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: NECATTİN, DEMİRTAŞ, ARADA, KALDI, -, Samsun, haberleri, -, Samsundan, haberler,
Yorumlar
Haber Yazılımı