Haber Detayı
15 Nisan 2021 - Perşembe 10:23 Bu haber 4302 kez okundu
 
PIRIL PIRIL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ FARKI
Samsun’un, Karasamsun mahallesinde hizmet vermekte olan Pırıl Pırıl Kreş ve Gündüz Bakım Evi uyguladığı özel eğitim sistemi ile fark yaratıyor.
- Haberi
PIRIL PIRIL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ FARKI

Butik bir özel okul konseptinde kreş hizmeti veren ve yoğun ilgi gören Pırıl Pırıl Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Kurucu Müdürü Sezen Sandıkçı eğitim sistemleri ve başarılarının sırları hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

ÖZEL OKUL KONSEPTİ

 

Pırıl Pırıl Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde diğer kreşlerden farklı olarak birçok branşın bir arada yer aldığı bir sistem geliştirdiklerini belirten Sezen Sandıkçı ‘’Daha öncesinde özel okullarda bulunduğum müdürlük görevi tecrübelerim ile genel kreş sistemini karıştırarak burada harmanlanmış butik bir özel sistemi oluşturduk. Haftada en az 10 saat İngilizce dersi veriyoruz. Birden önemli ve farklı derslerimiz bulunuyor. Nezaket ve görgü kurallarını dersi adı altında değerler eğitimi konularını işliyoruz. Philosophy for Children dediğimiz ve çocuklar için felsefe dersinde, çocuklarımızın özgür bir alanda konuşabilmelerini sağlıyoruz. Robotik kodlama, görsel sanatlar, satranç, yaratıcı drama ve ekoloji gibi derslerimizde müfredatlarımız da mevcut. Fen, teknoloji, matematik ve mühendisliği bir araya getiren bir eğitim sistemi olan STEM dersine sanatı da ekleyerek STEAM şeklinde işliyoruz. Bu sayede çocuklarımızın bilime dayalı birçok projeyi sanat destekli geliştirmelerine yardımcı oluyoruz’’ dedi.

 

 

PIRIL PIRIL BİR GELECEK İÇİN….

 

Sezen Sandıkçı’’ Psikolojik danışmanlığı çok önemsiyoruz. Çocuklarımız kreşimize geldiği ilk hafta oryantasyon dönemi geçiriyor. O dönemde ve sonrasında rehber öğretmenimiz tarafından 3 farklı teste tabi tutuluyor. Yapılan bu testler sonrasında ise velimizi kreşimize davet ederek çocuğumuzun küçük kas gelişimi, büyük kas gelişimi, el-göz koordinasyonu, entelektüel bilgi düzeyi, alıcı- ifade edici dil, görsel-işitsel dikkat, sosyal yargı test sonuçlarını bildiriyor ve izleyeceğimiz yol haritasını paylaşıyoruz. Sonraki süreçte de haftanın 3 günü kreşimizde olan rehber öğretmenimiz ile birlikte çocuklarımızın gelişimini takip ediyoruz. Bunun yanı sıra uzman aile danışmanı rehber öğretmenimiz, aile içi sorunları ve çocuklarımıza yansıyan etkilerini de takip ederek aile danışmanlığı desteği de veriyor.

 Standart kreş sınıfları ortalama 25 metrekare olurken bizim kreşimizde bu ölçüler ortalama üstüne çıkıp en küçüğü 35 metrekare olan ve 75 metrekare büyüklüğüne kadar çıkan sınıflarımız mevcut. Çocuklarımız için özel olarak kullandığımız tiyatro ve spor salonlarımız bulunuyor. Bu salonlarda aylık özel tiyatro gösterileri ve haftalık jimnastik dersimiz yapılıyor.” diye açıklıyor Sezen Hanım ve son da ekliyor “Yaptığımız hiçbir şeyi olsun diye yapmıyoruz, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünerek ve en profesyonel şekilde yapıyoruz’’ diye belirtti.

 

 

BİZİM İÇİN TEMİZLİK HER ZAMAN ÖNEMLİ

 

Öğretmen seçimlerimizi yaparken de son derece titiz davrandığını belirten Sezen Sandıkçı‘’ Bütün mülakatları birebir gerçekleştirerek Pırıl Pırıl Sitemine en uygun öğretmenleri seçtiğini ve 2 yıldır bulunan mevcut öğretmen kadrosundan oldukça memnun olduğunu dile getiriyor.

                Pandemi sürecini hakkında ise “Bu dönemi iyi geçiriyoruz, çünkü bizim için temizlik konusu sadece pandemi döneminde değil her zaman çok önemlidir. Velilerimiz de bu durumu biliyorlar. Bundan dolayı pandemi sürecinden hijyen konusunda çok fazla etkilendiğimizi söyleyemem. Kreşimizde her gün titiz bir şekilde temizlik ve dezenfekte çalışmalarımızı yapıyoruz’’ dedi.

 

STEM FUARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

Bu yıl ikinci kez Fun Stem fuarı düzenlediklerini söyleyen Sandıkçı “Fuarımızda velililerimiz çocuklarını tek tek dinledi ve yılın başından itibaren çocukları tarafından yapılan her şeyi gördüler. Bu çalışmalarda akciğer testi iskelet sistemi gibi bölümlerin yer aldığı, geri dönüşüm kutusundan yapılan arabalar, ekoloji alanı, arkeoloji köşesi, Word Wheel ile çocuklarımızın çark da bulunan kelimeleri İngilizce sorular ile yine ingilizce cevaplaması gibi birbirinden farklı çalışmalar yaptık.

Bu fuar velilerimizin, çocuklarının gelişimini burada öğrendikleri becerilerini daha iyi görmelerini sağladı ve büyük ilgi gördü. Çocuklarımıza yıl boyunca öğrettiğimiz her şeyi bir arada görmek ve gelişimlerini gözlemlemek gerçekten hem velilerimiz hem de bizim için çok özel bir duyuydu.” diyor ve ekliyor “Fuarımızı düzenli olarak her yıl tekrarlamayı ve geleneksel bir hale getirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

 

HABER:Yaşar TUNCEL 

Kaynak: Editör:
Etiketler: PIRIL, PIRIL, KREŞ, VE, GÜNDÜZ, BAKIM, EVİ, FARKI, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı