İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
BÜYÜK ZAM
BÜYÜK ZAM
REKOR SATIŞ
REKOR SATIŞ
Haber Detayı
25 Temmuz 2020 - Cumartesi 11:40 Bu haber 7757 kez okundu
 
SAMSUN'DAN DOĞAN BİR MARKA TOSTPOİNT Samsunhaberleri samsundanhaberler
Samsun’da uzun yıllar yaptığı hırdavat ve nalburiye işini bırakarak hayallerinin peşinden koşan ve Tostpoint markası ile adından söz ettirmeyi başaran, ortaya çıkardığı tost konsepti ve Tostman karakteri ile ezberleri bozan Kadir Okutgen, Tostpoint’in muhteşem başarı hikâyesini Samsundanhaberler'e anlattı.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
SAMSUN'DAN DOĞAN BİR MARKA TOSTPOİNT Samsunhaberleri samsundanhaberler

 

SAMSUNDANHABERLER: Kadir Bey, bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

KADİR OKUTGEN: Ben Kadir Okutgen. 1980 Samsun doğumluyum. Evliyim ve Kadir Asil adında bir oğlum var. Eşim Merve, diyetisyen. Bu işine ek olarak danışanları için, Diyet Mutfak kurdu. Samsun ve çevre illere uzanan gönderim ağıyla kişiye özel yemekler üretiyor. Bende Tostpoint markası ile hedeflerime ve hayallerime yürüyorum.

 

SAMSUNDANHABERLER: Tostpoint’ten önce ne tür işlerle meşgul oldunuz?

KADİR OKUTGEN: Babamın toptan hırdavat, nalburiye dükkânı vardı. Çocukluğumdan bu yana babamın yanındaydım.  Onunla birlikte gece, gündüz yol yaptım. Ticareti ve pazarlama kültürünü alaylı olarak sahada öğrendim.  Yaz tatili olsa da babamla yola gitsem, şehir şehir dolaşıp satış yapsak diye bekleyen bir öğrenciydim. Ticaretin içinde büyüyünce işi sahada öğrenmek daha cazip geldi ve ne yazık ki eğitim yaşantımı liseyle sonlandırdım.  Okul biter bitmez babamla çalışmaya devam ettim. Askerden döndükten sonra babamın işini devraldım. Hırdavat satışı ve iş önlüğü üretimi işini 2015 yılına kadar yaptım. Yıllar boyu aynı sektör de çalıştıktan sonra farklı bir şeyler yapmak istediğimi fark ettim.

 

 

SAMSUNDANHABERLER: Tostpoint’in hikayesi ilk olarak nasıl başladı?

KADİR OKUTGEN: Bu işe önce Tost Dünyası olarak başladık. 2015 yılında bir arkadaşımla birlikte ev yemekleri yapan bir iş yeri açma kararı aldık. Arkadaşım yemeklerimize ek olarak tostta yapalım deyince buradan kalkıp tost işinde meşhur olduğunu bildiğimiz bir çok işletmeyi ziyaret ettik. Şehir şehir gezdik.  Gördüğümüz örnekler bu işi çok daha iyi yapabileceğimizi bize düşündürdü. Tost Dünyası güzel başladı. Önce Kirazlık ’ta sulu yemek ve yumurtalı tost yapan işletmemizi açtık. Kirazlık açıldıktan kısa bir süre sonra ortağımla yollarımızı ayırdık. Tek devam etme kararı aldım. Daha yeni açılmış olmamıza rağmen konsepti değiştirdim.  Sanayi içerisindeki dükkanımız hemen ayrıştı, şehir içinden bile bizim yemeklerimizi tostlarımızı yemeye gelenler vardı.  Gıda sektörünü sevdim. Hem titiz iş yapış şeklimle örtüşmesi hem de sürekli insanlarla iletişimde olabilmek hoşuma gitti.

 Sonrası artık işi nasıl farklılaştırabilirim sorusuna cevap aramakla gelişti. Tost hepimizin mutfağının ortak noktasıdır, tanıdık lezzet.. Kimimize sabah işe yetişme koşturmacasını, kimimize öğrenciliğini hatırlatır.. Eskimeyen bir lezzet dostudur. Biz de tostun verdiği bu sıcak duyguyu yeni neslin alışkanlıklarına göre en sağlıklı şekilde uyarladık. En önem verdiğim husus, bu işi sağlıklı ürünlerle yapmak. Benimde çocuğum var. Onun yiyemeyeceği, eşime dostuma yedirmeyeceğim hiçbir ürünü sunmamak benim bu işte ki en kuvvetli ilkem. Tedarikçilerimiz en iyi yol arkadaşlarımız.

 

 

 

 

SAMSUNDANHABERLER:  Ürünlerinizi nasıl isimlendiriyorsunuz?

KADİR OKUTGEN: Bu süreçte sosyal medyayı aktif kullandık. Tostlarımıza profesyonel fotoğraflar çektirerek işe farklı bir boyut kazandırmaya başladık.  Her tostun bir hikayesi var. Yeni lezzetler ve çeşitler ortaya çıkarma sürecinde ben de ekip arkadaşlarımla çoğu zaman mutfağa geçtim. Bazen aklıma bir şey geldiğinde gece kalkıp nasıl olur diye denedim. Tabi ilk deneklerim hep eşim dostum oldu.Bir kısmı dost sohbetlerinde isim aldı, bir kısmı daha o tost yapılırken, yapılışından aldı ismini. Mesela bir seferinde şöyle oldu;  deneme amaçlı satışa sunduğumuz bir tostumuz vardı.  Ben de İstanbul’a Beşiktaş’ın maçını izlemeye gitmiştim. Ben Çarşı’da iken ekip arkadaşlarım beni arayarak tostun adını ne koyalım, tostumuz oldukça beğenildi dediler. Bende o an ki ortamın verdiği etki ile tostun adı Çarşı olsun dedim. Fanatik Beşiktaşlı olunca biraz böyle olabiliyor. Menümüzün iddialı ürünlerinden biri olarak da sunmaya devam ettiğimiz bir ürün. Önemli olan samimiyet sanırım. Şu anda menümüzde yer alan tost sayımızı 35’e kadar çıkarttık.

 

 

 

 

SAMSUNDANHABERLER:  Peki, Tost Dünyası’nın Tostpoint’e dönüşü nasıl oldu?

KADİR OKUTGEN: Kirazlık’ta her geçen gün daha fazla rağbet görmeye başlayınca Canik’te tost dünyası olarak ikinci şubemizi açtık. Sağ olsun, Tost severler ilgi göstermeye devam etti, Samsun’da iyice duyulmaya başladı ismimiz. Hal böyle olunca Tost Dünyası isminin patentini almaya karar verdik. Fakat gördük ki bu isim daha önceden alınmış. Bu sebeple kendi markamızı oluşturma hayalimizi gerçekleştirmek için firma adımızı TOSTPOİNT olarak değiştirdik. Markalaşma sürecinin en önemli aşamalarından biri olan logo tasarımımızı ve Tostman karakterimizin çizimlerini de tamamladık. Buna ek olarak tostlarımızı kutularda göndermeye ardından da ofset baskılı tost kutuları yaptırarak müşterilerimize ürünlerimizi bu şekilde göndermeye başladık. Hijyen kuralları ve tostun daha rahat yenilebilmesi amacıyla tostlarımızı eldiven ile servis etmeye başladık. Bütün bu yenilikler ve gelişmeler bize marka olma yolunda her geçen gün güç katmaya devam etti. Ürün siparişlerine yetişememeye başlamamız ve farklı bölgelerden gelen talepler doğrultusunda 56’lar bölgesinde bir şube açma kararı aldık. Tostpoint adıyla 56’lar şubemizi de hizmete açarak Tostpoint markasını Samsun’a kazandırdık.

 

SAMSUNDANHABERLER:  Tost Dünyası olan ilk iki şubeyi adını değiştirmek yerine neden kapattınız?

KADİR OKUTGEN: Tost işi büyümeye devam ederken, hırdavat işini de yapmaya devam ediyordum. Ancak şube sayısı arttıkça bir tarafı seçmem gerektiğini fark ettim. Bu iş iyi bir yere doğru gidiyorsa bizzat içinde olduğumuz, kendi enerjimizi ve umudumuzu kattığımız için gidiyordu. Taraf seçmem gerekti ve Tost Point’i seçtim. Tabi bu seçim aşamasında her şubeye aynı ilgiyle odaklanamadım. İşin kültürünü oluştururken daha fazla odaklanmalıydım.  Kalite ve güven sarsıcı olmamak için de o zaman için şubeyi teke düşürdük. Şu anda 56 şubemizle devam ediyoruz.  Şimdi ekip arkadaşlarımla birlikte tüm süreçlerin bizzat içinde ve takibindeyim. 

 

SAMSUNDANHABERLER:  Çeşme bayiniz başarılı bir şekilde hizmet veriyor. Başka bayilikler vermeyi düşünüyor musunuz?

KADİR OKUTGEN: Türkiye’nin birçok yerinden bayilik talepleri geliyor. Bu durumu uzun süre analiz ettik. Bayilik konusunda seçici davranmaya ve acele etmemeye karar verdik. İlk bayimiz Çeşme’de açıldı.  Çeşme şube Urla ve Alaçatı’ya da hizmet veriyor. Bayimize güvenimiz tam, markamızı o bölgede başarılı bir şekilde temsil ediyorlar. Önemli olan tüm bayilerimizde herkesin aynı lezzeti, aynı hijyen koşulları ve sevgiyle bulabilmesi. İşimi ve ortaya çıkan markayı çok seviyorum. O sebeple markamızı ana ilkelerimizde buluşabileceğimiz birilerine emanet etmeyi önemsiyorum. Az olsun ama öz olsun. Bu minvalde bir araya gelebileceğimiz iş ortaklarımızla yolculuk yapmak tabi ki isteriz.

 

 

SAMSUNDANHABERLER: Tostpoint markası ile ilgili başka ne gibi hayalleriniz var?

KADİR OKUTGEN: Hazırlık aşamasında olduğu için çok detay veremeyeceğim ancak yine yaptığımız işe fark katacak, kendinden söz ettirecek yeniliklerin peşindeyiz. Tostpoint’i teknoloji ile buluşturmak.. Her yaştan tost severi aramıza katacak sürprizlerimiz olacak.

 

SAMSUNDANHABERLER:  Okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

KADİR OKUTGEN:  Samsun’dan doğan bir marka olarak adımızı ve tadımızı ülkemizde duyurmak istiyoruz. Hala Tostpoint’in birbirinden farklı lezzetlerini tatmayanlar varsa şubelerimize bekliyoruz. Ve bir de işin lezzeti, işe duyulan sevgide. Güzel tatlarda buluşabilmek dileğiyle.

RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'DAN, DOĞAN, BİR, MARKA, TOSTPOİNT, Samsunhaberleri, samsundanhaberler,
Yorumlar
Haber Yazılımı