Haber Detayı
26 Şubat 2021 - Cuma 07:58 Bu haber 4803 kez okundu
 
SAMSUN'UN TEK PROFESYONEL DAĞITIM FİRMASI OD DAĞITIM KURUCUSU ORÇUN DEMİRSOY ÖZEL RÖPORTAJI
Hem hızlı hizmet vermek zorunda hem de güvenliklerini korumak zorundalar. Motosiklet üzerinde yoğun trafik, yağmur, kar, soğuk, kaza, arıza her türlü zorluğa rağmen sabahın ilk ışıklarında gazetenizi ve derginizi evinize, dükkanlarınıza ve bayinize getiriyorlar. Bizi size ulaştırıyorlar. 22 yıllık tecrübesi ile Samsun’un tek profesyonel dağıtım firması olan OD Dağıtım’ın işletme sahibi Orçun Demirsoy ile kendisi ve OD Dağıtım hakkında keyifli bir söyleşide bulunduk.
GÜNDEM Haberi
SAMSUN'UN TEK PROFESYONEL DAĞITIM FİRMASI OD DAĞITIM KURUCUSU ORÇUN DEMİRSOY ÖZEL RÖPORTAJI

 

SAMSUNDAN HABERLER: Merhaba Orçun Bey. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? 

ORÇUN DEMİRSOY: 1976 Samsun doğumluyum. Samsun’da yaşıyorum. Öğretim hayatımı Samsunda tamamladım evli ve 2 çocuk babasıyım.

SAMSUNDAN HABERLER: İlk iş tecrübeniz nedir?

ORÇUN DEMİRSOY: 1998 yılında Samsunun ilk yerel gazetesinde satış ve pazarlama biriminde  gazete bayi satış ve abone departmanında görev alarak işe başladım. Böylelikle bu sektöre atılmış oldum.

SAMSUNDAN HABERLER: Neden gazete sektörü?

ORÇUN DEMİRSOY: Gazete sektörüne girdikten sonra oradaki işleyiş beni etkiledi. İnsanlara haber ulaştırmanın önemini ve keyfini aldım. Gazetenin hazırlanma süreçleri beni gerçekten etkilemişti.

Muhabirlerin yapmış oldukları haberler, yazı işlerine oradan da görsel servise ulaşması ve matbaa süreci ve de sonunda sabahın ilk ışıkları ile birlikte okuyucuya ulaştırılması,  zincirin birer halkası idi.  Ve de çok keyifliydi….

 

 

SAMSUNDAN HABERLER: Size göre OD Dağıtım’ın en önemli gücü nedir?  

ORÇUN DEMİRSOY: OD Dağıtım adı ile yeni bir firma olarak görünsek de biz bu işe 1998 yılında Halk gazetesi bünyesinde başladık ve o dönemden itibaren bu işi bir ekip olarak profesyonelce yapıyoruz. Firmamız Samsun’un en uzun süreli ve profesyonel firması konumunda bulunuyor. Farklı firmalar bünyesinde bu işi sürdürmüş olsak da aynı işi yapıyorduk. Bugünün tek farkı aynı işi kendi bünyemizde sürdürüyor olmamız. Tecrübemiz bizim en önemli gücümüz.

SAMSUNDAN HABERLER: Dağıtım firmasının avantajları nelerdir ve firmalar dağıtım işlerini neden dağıtım firması aracılığı ile yapmalılar?

ORÇUN DEMİRSOY:  Zamanında ve kaliteli bir dağıtım her zaman önceliğimizdir. İyi bir dağıtım hedef kitleye hitap eder. O da bize fazlası ile yetiyor.

Gerek maliyet gerekse tecrübe açısından firmaların dağıtım işlerini profesyonel şirketlerden destek alarak yapmaları daha doğru.  Çünkü bu işte zaman, diyalog, ekip yönetimi, dağıtım takibi, dağıtım aksaklığını anında takviye ile telafi etme gibi birçok unsurlar var. Firmalar kendi işleri ile uğraşıp üzerine birde dağıtım ağını kendileri kurup yönetmeye kalktığında mutlaka sorunlar yaşanıyor ve bu birçok kez test edilip görülmüş bir durum.  

İyi bir dağıtım ve ürünün doğru hedef kitleye zamanında gitmesi bu iş açısından son derece önemli. Bu sebeple de firmaların dağıtım işini, özel bir dağıtım firmasına vermesi gerektiği inancındayım.

Ayrıca; dağıtımını üstlendiğimiz gazete ve dergilerin abonelik işlemlerini de yürütüyor ve abone sayılarını da arttırıyoruz. Dağıtımını yapmış olduğumuz yayın grupları kalitemizin farkında. Halk gazetesi ile çıktığımız bu yolda, Hürriyet, Milliyet, Posta, Fanatik, PM Dergi ve sonrasında bünyemize katılan Sabah Takvim ve Fotomaç gibi önemli medya kanallarının da dağıtımını üstlenmiş bulunmaktayız.  

Şuan için Samsun ve Merkez ilçeler dahil olmak üzere dağıtım hizmeti vermediğimiz bölge bulunmamaktadır.  Dağıtım hizmet ve kalitemizden ödün vermiyoruz. Dolayısı ile her işi profesyonel firmaya bırakmak gerektiğini düşünüyoruz. 

SAMSUNDAN HABERLER: Gazete ve dergi kültürünün azaldığı görüşleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

ORÇUN DEMİRSOY: Gazete kültürünün azalmasına üzülüyorum. Gazeteler digital kültüre karşı direnirken şimdi birde pandemi ile mücadele ediyor. Gazeteni yanında dergi okuma alışkanlığının azalması da beni üzüyor. Gazete ve dergi okuma alışkanlığı şuanda ağırlıklı olarak orta yaş üzeri kişilerde var. Bu alışkanlığın yaş ortalamasını aşağı çekerek bu kültürü hep birlikte yaşatmamız gerekiyor.

SAMSUNDAN HABERLER: Dağıtım Bölgenizde ulusal dergi ve gazeteler mi daha çok ilgi görüyor yoksa yereller mi?

ORÇUN DEMİRSOY: Ulusal gazetelere ve dergilere yerel gazeteler ve dergiler kadar rağbet gösterilmiyor. Yerel gazeteler ve dergiler vatandaşlar tarafından her zaman daha çok aranıyor ve talep görüyor. Bunun nedenin bölgesel haberlerin ve bu bölgede yaşayan insanların kendilerine ait haber arayışı olduğu düşüncesindeyim.

SAMSUNDAN HABERLER: İş hayatınız ile ilgili hedefleriniz nelerdir?

ORÇUN DEMİRSOY:  Gazete ve Dergi dağıtım işi ile ilgili olarak basılı sektörün her geçen gün kan kaybetmesi sebebi ile yakın sektörlerle ile ilgili araştırmalarım ve arayışlarım bulunmakta. Özellikle lojistik sektörün geleceğin mesleği haline gelmesi, şirket alt yapımızın bu işe uygun olmasında dolayı yine dağıtım işi ile ilgili planlarım bulunmaktadır.

2021 yılı ile birlikte şirket yapımızda düzenlemeler yaptık. Dağıtım konusunda tüm yetki ve belgelerimizi de alarak ortak iş yapmakta olduğumuz paydaşlarımıza daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.

SAMSUNDAN HABERLER: Bu keyifli sohbet ve zorlu dağıtım işini hakkıyla yapmayı başardığınız için teşekkür ederiz. Orçun Bey, son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

ORÇUN DEMİRSOY: Dağıtımını üstlendiğimiz ve müşteri memnuniyeti ile dağıtımını yapmaktan gurur duyduğumuz PM DERGİ’de bana da yer ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Benim için keyifli bir röportaj oldu. Başarılarınızın devamını diliyorum.

ÖZEL RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN'UN, TEK, PROFESYONEL, DAĞITIM, FİRMASI, OD, DAĞITIM, KURUCUSU, ORÇUN, DEMİRSOY, ÖZEL, RÖPORTAJI,
Yorumlar
Haber Yazılımı