Haber Detayı
21 Ağustos 2021 - Cumartesi 10:24 Bu haber 1304 kez okundu
 
TÜRK: “ DOĞAL AFETLER BİZİ BU KADAR YIKAMAMALI”
Son günlerde ülkemizde ard arda yaşanan felaketleri bizler de üzülerek takip ettik. Fakat şunu da gördük ki; tedbirsizlik ve kötü yönetimin sonucu çok vahim tablolar ile karşılaşıldı.
- Haberi
TÜRK: “ DOĞAL AFETLER BİZİ BU KADAR YIKAMAMALI”

Samsun Deva Partisi İl Başkanı Kebire Birer Türk: “ DOĞAL AFETLER BİZİ BU KADAR YIKAMAMALI”

 

Son günlerde ülkemizde ard arda yaşanan felaketleri bizler de üzülerek takip ettik. Fakat şunu da gördük ki; tedbirsizlik ve kötü yönetimin sonucu çok vahim tablolar ile karşılaşıldı.

Kaldı ki, biz Samsun olarak 2012 Temmuz ayında aynı tedbirsizlikler sebebiyle 12 vatandaşımızı kaybetmiştik. Geriye bakınca ders çıkarma yok, önlem yok, risk analiz raporu ve devamında yapılabilecekler ve bir acil durum planları yok. İnsanlarımızı sadece filmlerde görebileceğimiz durumlarda izledik, kahrolduk çünkü afet durumunda izlenebilecek bir risk yönetimi yok.

21. yüzyıldayız ve Samsun’da her yoğun yağışta hala birçok yeri su basıyor hasarlar meydana geliyor, esnaf çalışan aynı şeyleri yaşamaktan bıkmış durumda çünkü belediyenin alt yapısı yetersiz, mevcut yağışları kaldıramıyor, logarlar taşıyor, fareler yüzeye çıkıyor ve o kötü koku şehri bir anda sarıyor. Bunları hepimiz ilimiz de rutin olarak yaşıyoruz ve belli ki yaşamaya da devam edeceğiz. Tüm bu manzaralara rağmen çalışılan bir önlem planı yok, iyileştirme yok. Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da vatandaşımız kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. Esnaf, meteorolojiyi günlük saatlik takip edip yağış varsa kum çuvallarını işletmesinin önüne koyuyor. 21. yüzyıldayız ve senelerdir ülke yöneten bir partinin belediyesi şehrin en merkezinde bu kum çuvallarını gördüğünde; “ Olacak iş değil bu demiyor mu? Kendini hiç mi sorumlu hissetmiyor? Oysa bu vatandaş için gerekli önlemleri almak alt yapıyı revize etmek onların boynunun borcu. Ama maalesef mevcut yerel yönetim de şeffaf olmayan ihaleler ve rant elde edebilecekleri projelerden başka bir şey görmüyor.

İnsanımızda şöyle bir algı oluşmuştu; “başka birileri gelse farklı mı olacak? Biz evet farklı olacak dedik ve insanımıza umut olduk. Bunu sadece muhalefet yapmayarak da göstermeye çalışıyoruz. Bakın daha önce tarım eylem planımızı kamuoyu ile paylaştık. Şimdi de 54 maddeden oluşan bir afet eylem planı özenle çalışıldı ve yine kamuoyu ile paylaşıldı.

Biz bunlar yapılmalı diyoruz, aman sadece biz yapalım puanlar da bize yazılsın gibi bir derdimiz yok. Yapılması gereken bunlar bunlar diyoruz biz sizin için çalıştık buyrun diyoruz. Kopya çekebilirler önemli değil yeter ki yapılsın.

Çünkü milletimiz bu kadar kaderine terkedilmemeli. Çünkü şuan ki yönetim hem yerel anlamda hem merkezi anlamda hiçbir afetin altından kalkamıyor.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜRK:, “, DOĞAL, AFETLER, BİZİ, BU, KADAR, YIKAMAMALI”,
Yorumlar
Haber Yazılımı