Haber Detayı
15 Eylül 2020 - Salı 06:58 Bu haber 3123 kez okundu
 
TÜRKİYE'DE BİR İLK ŞEFLER SOKAKTA SAMSUN'DA samsun samsunhaber samsundanhberler samsunhaberleri şefleroskata körfez yatlimanı samsunyemek samsunçorba
Samsun’un Körfez Mahallesi, yat limanı mevkiinde hizmet vereye başlayan ve oluşturduğu sokak konseptiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ‘’Şefler Sokakta’’ yoğun ilgi görüyor. ‘‘Şefler Sokakta’’ konseptinin mimari ve işletme sahibi Resul Mercan ‘’ Şefler Sokakta’’ konseptini PM DERGİ’ye anlattı.
- Haberi
TÜRKİYE'DE BİR İLK ŞEFLER SOKAKTA SAMSUN'DA samsun samsunhaber samsundanhberler samsunhaberleri şefleroskata körfez yatlimanı samsunyemek samsunçorba

Samsundan haberler - Özel Röportaj: Yaşar TUNCEL

PM DERGİ: Merhaba Resul Bey ‘’Şefler Sokakta’’ fikri nasıl ortaya çıktı?

RESUL MERCAN: Şefler Sokakta konseptini oluştururken önceliğimiz her ustanın kendi uzmanlık alanında ürün çıkarabilmesi, geniş ürün yelpazesi olması, sunulan bütün ürünler yapım aşamasından masaya ulaşana kadar göz önünde olsun istedik. Bütün bunları bir araya topladığımızda bir restoran avm mantığı ortaya çıktı. Kendi alanlarınla uzman farklı farklı işletmeleri tek çatı altında toplayarak bir lezzet sokağı oluşturduk. Eskiden sokaklarda nasıl köfteci köftesini, kokoreççi kokorecini yapıyorsa burada da bu eski kültürü modernize ettik. Böylece Şefler Sokakta konsepti ortaya çıkmış oldu. Bu konsept Türkiye’de ilk defa Samsun’da hayata geçti.

PM DERGİ: İşletmeniz için konum tercihini nasıl yaptınız?

RESUL MERCAN: Konum olarak yat limanında bulunmamız bizim için büyük bir avantaj oldu. Samsun’da özellikle son dönemde yat limanı ve çevresi oldukça popüler ve burada tam bir aile ortamı var. İşletmemiz 3 katlı ve her kat kendine özel hizmet veriyor. Giriş katımızda ürün standlarımız ve işletmelerimiz varken orta katımız daha çok toplantı ve organizasyonlar için ayrılmış durumda. En üst katımızda ise kafe bistro ve oyun salonumuz bulunuyor. Yat limanının muhteşem manzarasını doya doya izleyebileceğiniz çok güzel bir ortam oluşmuş durumda. Bütün bu etkenler konum olarak bu noktayı seçmemizde etken oldu.  

 

 

PM DERGİ: Ürünleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

RESUL MERCAN: Ürünlerimizi ve işletmelerimizi seçerken hem işinde uzman ustaları hem de her yörenin en meşhur ürününü seçmeye özen gösterdik. Ürünlerimizin hepsinin bir usulü var. Örneğin dondurmamız Meşhur Elazığ Mercan Dondurması, lahmacunumuz Diyarbakır lahmacunu, burada şırdanından, çorbasına aklınıza gelebilecek her ürün bir yörenin usulüyle yapılıyor ve ürünlerin ham maddeleri de o yöreden geliyor. Köy kahvaltısından pideye aklınıza gelebilecek her türlü ürünle hizmet veriyoruz.  Ne yiyeceğinize kararsız kaldığınızda Şefler Sokakta’ya gelin. Çünkü bu sokakta her şey var. Şu ana kadar da en olumlu geri dönüşleri ürünlerimizden aldık. Bütün ürünlerimizi tadan müşterilerimiz yöresel başarıyı ve lezzeti fark ederek beğenilerini dile getiriyorlar.

PM DERGİ: Ürün kaliteniz yüksek olmasına rağmen fiyatlarınız oldukça uygun görünüyor. Bunu nasıl başardınız?

RESUL MERCAN: Fiyatlarımız uygun olmasının en önemli sebebi burada birçok firmanın bir çatı altında toplanarak bütün giderleri ortak bir şekilde ödüyor olmamız. Firma başına düşen ortak gider azaldığı için her firma kendi ürünün fiyatını düşürebiliyor. Tek bir firma olduğu zaman bütün giderler o firmanın sırtında oluyor ve buda ürün fiyatlarına yansıyor. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Atakum’da bir mekanda oturmak çok para vermeyi gerektirir algısını yıkıyoruz. Hem Atakum’da muhteşem bir mekanda yat limanı manzarası eşliğinde kaliteli ürünlerden yemeğinizi yiyebilir hem de uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Bu özelliğimiz ile de hem ailelere hem de öğrencilere hitap ediyoruz. Ayrıca servis ağımızda oluştu. Müşterilerimiz Şefler Sokakta’ya gelemese bile sipariş vererek ürünlerimizi tadabilecek.

 

PM DERGİ: ‘’Şefler Sokakta’’ konsept olarak Türkiye’de bir ilk. Bayilik vermeyi düşünüyor musunuz?

RESUL MERCAN: ‘’Şefler Sokakta’’ konseptini oluşturduğumuzda bunu kısa süreli bir proje olarak düşünmedik. Amacımız önce Samsun’da yapılanmamızı tamamlayıp farklı şehirlerde bayilikler vererek Şefler Sokakta ile Samsun’dan ülke geneline açılmak. Şuanda başta Karadeniz’den olmak üzere birçok bayilik teklifi var ama biz henüz erken olduğunu düşündüğümüz için bekliyoruz.

PM DERGİ: Resul Bey, çok güzel bir konsept ve işletme olmuş emeğinize sağlık. Samsun halkının ‘’Şefler Sokakta’’ ya bu kadar çabuk yoğun ilgi göstermesinin sebebini gözlerimizle görmüş olduk. Başarılarınızın devamını diliyoruz.

RESUL MERCAN: Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyorum. Sizi ve Samsun halkını ‘’Şefler Sokakta’’ farkını görmeleri için her zaman bekleriz.

 

Türkiye’de bir ilke imza atarak geliştirdiği konsept ile her ürünün özel olarak üretildiği ve alanında uzman şefler tarafından hazırlandığı ‘’Şefler Sokakta’’ her yörenin en özel ve meşhur ürününü lezzet tutkunlarının zevkine sunuyor. Elazığ’ın meşhur vişneli dondurmasından Adana’nın şırdanına kadar her çeşit meşhur ürünü bulabileceğiniz ‘’Şefler Sokakta’’ içinizdeki gurmeyi ortaya çıkaracak ürünleri lezzetleriyle fark yaratıyor. Gelin bu muhteşem lezzetlere birlikte göz atalım…  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TÜRKİYE'DE, BİR, İLK, ŞEFLER, SOKAKTA, SAMSUN'DA, samsun, samsunhaber, samsundanhberler, samsunhaberleri, şefleroskata, körfez, yatlimanı, samsunyemek, samsunçorba,
Yorumlar
Haber Yazılımı