Haber Detayı
07 Nisan 2022 - Perşembe 11:32 Bu haber 772 kez okundu
 
YOMRADA GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Yomra Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Yomra Kültür Merkezi bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın hazır bulunduğu açılış töreninde yoğun katılım yaşandı.
POLİTİKA Haberi
YOMRADA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Törende katılımcılara seslenen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, "Yomra Belediye Başkanlığı adaylığımı açıkladığımda Yomra için hayallerimiz olduğunu söylemiştim. Şimdi o hayalleri gerçekleştiriyoruz" dedi. Yomra Kültür Merkezi'nin sadece Yomra'ya değil, tüm Trabzon'a hizmet vereceğini ifade eden Bıyık, "Biz Yomra’da büyük bir dönüşüme imza atıyoruz. Yomra halkına gösterdikleri sabır için teşekkür ediyoruz. Yomra’ya yaptığımız hizmet az kalsın canımıza mal oluyordu ama biz bu yoldan dönmedik" diye konuştu. 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli konuşmasında Yomra Belediyesinin başarılı çalışmalarına değindi. Seçimlerin ardından Başkan Bıyık'tan bir talepte bulunduğunu ifade eden Kuvvetli, "Samsun'dan Sarp'a tek belediyemiz Yomra idi. Sayın Başkan'dan tüm Türkiye'ye örnek olacak çalışmalar yapmasını istedim. Sayın Bıyık IYI belediyeciliği tüm Türkiye'de örnek haline getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum, üstün başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise "Yomra büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Yomra İYİ belediyecilik ile değişiyor" şeklinde konuştu.

Törende katılımcılara seslenen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Yomra Kültür Merkezi'nin çok önemli bir eser olduğunu söyledi. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın ilk ihaleyi iptal ederek bu merkezi ilk ihaleden 1 milyon daha ucuza mal etmesinin tüm Türkiye'ye örnek olduğunu kaydeden Koray Aydın, "Hakikaten çok kıymetli bir eser var burada. Bu kültür merkezinin bir hikayesi var. İlk ihalesini iptal ederek 1 milyon TL kar ederek yeni ihale yeniden yapmak büyük iş. Kurşunlara hedef olarak, dik durarak karar vermek de yiğit insanların işidir. Bu eseri meydana getirmekte katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi. Aydın konuşmasını özetle şu şekilde tamamladı: "Ben bakan olduğunda bu yol (Sahil Yolu) Yomra’nın merkezinden sahile aldırdığımda beni eleştiren olmuştu. Bakın oluşan alanda da eserler meydana geliyor. Bu alanda Yomra Belediyemiz Yürüyüş ve Bisiklet Yolu yaptı. Şimdi Yomra'nın en büyük parkı olacak Hürriyet Parkı'nı yapıyor. İş yapmak üretmek sevda işidir. Yomra elması tescillendi ve fidesi üretilip dağıtılıyor. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Makina parkı yenilendi. Bu kültür merkezinin yapımı ihalesini iptal ederek 1 milyon karla 1 yılda yapmak büyük bir iş. Şimdi yapsaydı 3-4 kat fazlasına yapılacaktı. Bu bir zeka ve beceri işidir... Yomra’daki anlayışın Türkiye'ye gelmesi lazım olduğunu biliyoruz. Mustafa Bıyık ve ekibine teşekkür ediyorum"

Yapılan konuşmaların ardından Yomra Kültür Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Yomra Belediyesi tarafından eski düğün salonunun yerine yapılan Yomra Kültür Merkezi bünyesinde 400 kişilik düğün salonu, 350 kişilik konferans salonu, 150 kişilik çok amaçlı salon bulunuyor. Ayrıca merkezin zemin katında kadınlara yönelik meslek kursları için 4 ayrı salon bulunuyor.

Kaynak: Editör:
Etiketler: YOMRADA, GÖRKEMLİ, AÇILIŞ,
Yorumlar
Haber Yazılımı