Haber Detayı
25 Temmuz 2020 - Cumartesi 07:57 Bu haber 5270 kez okundu
 
YUSUF BANK '' DEKORASYONDA ANTİKA YÜKSELİYOR'' Samsunhaber Samsundanhaberler Samsunantika
Antika eşyalar... Zamana meydan okuyan, geçmişle bugünü birbirine sıkıca bağlayan, sadece eski olmakla kalmayıp yapıldığı dönemin ve kendisine hayat veren ustanın bile özelliklerini yansıtabilen yeniye rağmen eskiyi sevdiren ve aranan nadir parçalar. Sizler için son dönemde yeniden gündeme gelen ve özellikle dekorasyon alanında yeniden gözde olan antika ürünler hakkında bilgi almak amacıyla işin uzmanına başvurduk ve sizlere bir antikacı gezdirelim istedik. Samsun’da faaliyet göstermekte olan ve bilinen antika mağazalarının aksine son derece modern bir yapıya sahip olan ANTİKBANK işletme sahibi Yusuf Bank ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
- Haberi
YUSUF BANK '' DEKORASYONDA ANTİKA YÜKSELİYOR'' Samsunhaber Samsundanhaberler Samsunantika

 

SAMSUNDANHABERLER: MERHABA YUSUF BEY. ANTİKA ÜRÜNLERE OLAN İLGİNİZ NASIL BAŞLADI VE BU İŞİ MESLEK HALİNE GETİRMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ?

 

YUSUF BANK: Merhabalar hoşgeldiniz. Bu işe beş yıl önce hobi olarak başladım. İlk etapta kendim için koleksiyon ürünler topluyor ve kuyumcu mağazamda sergiliyordum. Sergilediğim bu ürünler kısa zaman içerisinde özellikle yakın çevrem tarafından oldukça ilgi gördü ve ürünlere karşı talep oluşmaya başladı. Bu işin içerisine girdikten sonra her şey birikerek ilerlemeye başladı. İnsanlar bana sürekli yeni ürünler geldimi sende şu var mı, bu var mı diye sormaya başladılar. Bu zaman zarfında bende yeni ürünler toplamaya devam ettim. İki sene zarfında bulunduğum alan artık bana yetmeyince şuan bulunduğumuz mağazayı bünyemize katarak mağazamızı Samsun'a kazandırdık. Samsun'da bu konseptte bir mağaza bulunmaması ve antika ürünlere olan ihtiyacı görmemizde bu kararı almamızda oldukça etkili oldu.

 

SAMSUNDANHABERLER: ÜRÜN TEDARİKLERİNİ NASIL YAPIYORSUNUZ?

 

YUSUF BANK: Uzun süredir bu iş ile ilgilendiğim için hangi ürün nerede bulunur, bu ürünü kimden nasıl tedarik ederim öğreniyorsunuz. Ayrıca zaman zarfında elinde antika ürün olan ve satmak isteyen insanlarda size ulaşmaya başlıyor. Şu aşamada genelde ürün satılmak için genelde aranıyorum ve mağazamıza uygun olduğunu düşündüğüm ürünlerin tedariğini yapıyorum. Ürün bozuk olsada eğer tamiratı yapılabilecek durumda ise alıp, tamir edip, temizleyip o şekilde satışa sunuyoruz.

 

 

 

 

SAMSUNDANHABERLER: HANGİ ÖZELLİKLERİNİZLE SEKTÖRDE FARK YARATMAYI PLANLIYORSUNUZ?

YUSUF BANK: En önemli farkımız olabildiğince kaliteyi uygun fiyata satmaya çalışmak. Çünkü antika ürünlerin fiyat aralığı oldukça değişken ve her ürüne özel. Biz hiçbir ürünün fiyatını ederinden fazla olarak belirlemiyoruz. Yola ''Eskiye dair her şey sizinle olacak.'' sloganı ile çıktık. Bu sebeple öncelikli amacımız kaliteli eski ürünü olabildiğince uygun fiyatlara alıcıyla buluşturmak. Ayrıca antikacı denilince eskisi gibi bir yer akla geliyor ki bu şekilde satış yapan birçok yer var. Hangi ürünün çalışıp çalışmadığı hangi parçasının orijinal olup olmadığı belli değil ve her yer toz toprak içerisinde. Biz burada tam bir konsept mağaza oluşturduk. Bütün ürünlerimiz çalışır durumda ver tertemiz. Antika ürün alıyor olmak demek kalitesiz ya da dökülmüş bir malzeme almak demek değildir. Bütün bu özelliklerimiz ile fark yaratma ve müşteri memnuniyeti sağlamak amacındayız. 

SAMSUNDANHABERLER: SAMSUN HALKININ ANTİKA ÜRÜNLER HAKKINDA BİLGİSİ NE DURUMDA?

YUSUF BANK: Yeterince bilgili değil ama herkesin aldığı ya da sattığı ürün hakkında az da olsa bilgisi var. Ayrıca her geçen gün antikaya olan ilgi ve bilgide artıyor. Bu durumda bizi oldukça memnun ediyor. Bizi ziyaret eden müşterilerimize de elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışıyoruz. Her geçen gün antika ürünler dekorasyon ürünü veya kullanım amacı olarak evlerimize daha fazla girecek gibi görünüyor.    

 

 

 

SAMSUNDANHABERLER: BU DURUMDA DEKORASYONDA ANTİKAYA DÖNÜŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİR MİYİZ?

YUSUF BANK: Kesinlikle söyleyebiliriz. Farkederseniz yeni dönem film ve dizilerde de koltuk takımından çalışma masasına, masaların üzerindeki pirinç lambaya kadar antika kullanılıyor ve antika ürünler kullanılarak konsept oluşturuluyor. Zaten son dönemlerde antika ürünlere sadece hobisi olanlar değil yeni ev dizen insanlarda dekoratif ürün olarak ilgi gösteriyor. İnsanlar o kadar para verip İtalyan mobilya almaktansa sağlam kaliteli bir antika oturma grubu, müzik dolabı ve eski bir radyo ile odamı renklendirebilirim diye düşünüyor. Bu tercih hem daha konsept hem de daha dekoratif oluyor.

SAMSUNDANHABERLER: HANGİ ÜRÜNLER DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR?

YUSUF BANK: Özellikle plaklar, pikaplar, eski radyolar, müzik dolapları, eski mobilyalar, duvar saatleri, sallanan koltuk, köşe lambaları gibi ürünler oldukça ilgi görüyor. Müzik anlamında plaktan, kasete oradan cd'ye ve digitale geçilmiş olsada plak severler plak'ın verdiği tadı hiçbir şeyin vermediğini çok iyi biliyor ver her zaman ilgi göstermeye devam ediyorlar.

 

 

 

 

SAMSUNDANHABERLER: ELİNİZDEKİ EN ESKİ DUVAR SAATİ KAÇ YILLIKTIR?

YUSUF BANK: Elimizde yüz yıllık saat bile var. Oldukça kaliteli Alman yapımı guguklu duvar saatleri, sarkaçlı duvar saatleri var. Bunun dışında yine Hollanda ve İsveç yapımı duvar saatlerimizde mevcut. Bu dönem saatleri fazlasıyla dayanıklı ve kaliteli olduğu için iyi bakıldığında yüz yıllarca ilk günkü gibi çalışmaya devam edebiliyor.

SAMSUNDANHABERLER: PUL VE PARA KOLEKSİYONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

YUSUF BANK: Pul ve para eskisi gibi rağbet görmüyor. Pul ve para koleksiyonu için bir otuz yıl kadar daha geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü para koleksiyonunda son Osmanlı kağıt paraları, Cumhuriyet dönemi Atatürk'ün mor binlikleri, İsmet İnönü paraları değerli sayılabilir ama madeni paralarına rağbet yok. Pul koleksiyonuna olan ilgide artık kayboldu. Söylediğim gibi antika ürünlerde ilgi daha çok kullanımı olan ve dekorasyon ürünlerine döndü. İnsanlar evlerinde pul yerine yüz yıllık çalışan bir gramafon görmeyi tercih ediyor. Hem antika hem dekoratif hem de kullanımı var.

SAMSUNDANHABERLER: BU KEYİFLİ SOHBET VE VERDİĞİNİZ DEĞERLİ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKR EDERİZ YUSUF BEY.

YUSUF BANK: Göstermiş olduğunuz ilgi ve antika ürünlere verdiğiniz değer için bende sizlere teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

 

RÖPORTAJ: Yaşar TUNCEL

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: YUSUF, BANK, '', DEKORASYONDA, ANTİKA, YÜKSELİYOR'', Samsunhaber, Samsundanhaberler, Samsunantika,
Yorumlar
Haber Yazılımı