Haber Detayı
02 Ekim 2021 - Cumartesi 06:10 Bu haber 1301 kez okundu
 
25 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK
25 milyon TL tasarruf sağlayacak' olan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım ilçesine kurulan beton santrali faaliyete başladı.
EKONOMİ Haberi
25  MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK

Saatte 90 metreküp üretim yapan beton santrali, merkez 4 ilçenin beton ihtiyacını karşılayacak.
İlçelerde yol yapım faaliyetlerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kaliteyi artıracak, çalışmaları hızlandıracak ve maliyetleri düşürecek beton santrallerini faaliyete geçirmeye başladı. İlkadım ilçesine kurulan ve Canik, Tekkeköy, Atakum ilçelerinin de ihtiyacını karşılayacak olan santralin açılışı Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Köksal ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Ahmet Bayır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yılda 25 milyon TL tasarruf sağlayacak santral, yol çalışmalarına da hız katacak.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun için önemli bir gün olduğunu ifade eden Genel Sekreter İlhan Bayram, “Beton maliyetleri çok yükseldiği için ‘imalatını daha ekonomik üretelim’ dedik. Samsun’da birçok alanda yol ve üst yapıda betona bizim sürekli ihtiyacımız var ve kendimiz üretelim prensibinden yola çıktık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in talimatıyla Bafra, Çarşamba, İlkadım ve Kavak olmak üzere 4 tane beton santralini kurduk. Kendi beton ihtiyacımızı bu santrallerimizden karşılayacağız. Gerektiğinde piyasaya da satış yapacağız. 24 adet de mikser siparişi verildi. Bunların 9’u şu an geldi. Makine parkı bakımından güçlü bir belediyeyiz. Büyükşehir olarak mıcırımızı, taşımızı kendimiz üretiyoruz. Geçen yıl bin 200 kilometrenin üzerinde yol yaptık. Bu sene bu sayıyı geçmeyi planlıyoruz. Alt yapısı yapılmamış hiçbir yer kalmayacak” dedi.

Çiftçilere organik gübre desteği
Samsun Büyükşehir Belediyesi, DOKAP desteği ile birlikte organik üretimin desteklenmesi amacıyla çiftçilere 2 bin 110 adet organik gübre ve 180 adet de bitki koruma ilacı dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve DOKAP’ın da desteklediği “Çarşamba İlçesi Çakmak Barajı Çevresel Sulama Havzasının Korunması ve Organik Üretimi Destekleme Projesi” kapsamında yapılan dağıtım törenine yoğun bir katılım sağlandı.
Yapılan bu proje ile 2 bin 700 hektar alanda 4 bin 400 ton organik fındık üretiminin yapıldığı Samsun’da Çakmak Barajı Havzası’nda doğal yaşamın korunması ve içme suyunun kirlenmesinin önlenmesi amaçlandığı ifade edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, “Organik fındık tarımında verim ve kaliteyi artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında organik gübre, bitki koruma ilacı desteği sağlıyoruz. Bu proje ile içme suyu havzası korunurken alandan elde edilen üretimin artması ve çiftçinin gelir seviyesinin yükseltilmesi de amaçlanıyor. Hedefimiz organik fındık üretiminin devam etmesi ve yeni organik üreticilerin sayısı ve ekim alanlarının artırılması. Bu havzada organik tarımı teşvik eden çitçilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Törene ayrıca DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve üreticiler katıldı.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 25, , MİLYON, TL, TASARRUF, SAĞLAYACAK,
Yorumlar
Haber Yazılımı