Haber Detayı
27 Şubat 2024 - Salı 16:36 Bu haber 50 kez okundu
 
SİGARA BIRAKTIRAN YİYECEK VE İÇECEKLER
Sigara bağımlılarının "sigarayı nasıl bırakacağım" sorularına basit şekilde uygulanabilir bir çözüm arayan uzmanlar beslenme tarzına yapılacak 4 maddelik bir dokunuş ile sigara bırakma sürecine katkı sağlanabileceğini ortaya koydu.
YAŞAM / SAĞLIK Haberi
SİGARA BIRAKTIRAN YİYECEK VE İÇECEKLER

Sadece beslenme alışkanlıklarınıza 4 maddelik ek yaparak ölümcül bağımlılıkla mücadele etmede fayda sağlanabildiği açıklandı.

Belki de sigarayı bırakmanıza yardımcı olacak en sıra dışı yiyecek olan tarçın çubukları size anında baharatlı bir tat verir ve bu nedenle herhangi bir isteği anında azaltır. Sadece sağlık açısından faydalarla dolu değil, aynı zamanda tarçın çubuğu tutma hissi de alışkanlıktan kurtulma konusunda psikolojik olarak yardımcı olacaktır.

Sigara içenlerin çoğu, sigarayı bırakmaya çalıştıklarında daha fazla açlık hissederler ve sürekli atıştırma isteği duyarlar. Bunun nedeni, atıştırmaların genellikle sigara içtikleri zamanın yerini alma eğiliminde olmasıdır. Patlamış mısır, sigarayı bırakmaya çalışırken tadını çıkarabileceğiniz mükemmel, düşük kalorili bir atıştırmalıktır. Bu istekleri gerçekten frenlemek için tuzlu patlamış mısırı deneyin, çünkü bu aynı zamanda daha uzun süre tok hissetmenizi de sağlayabilir.

Ginseng çayı Kore kökenli bir bitkisel çaydır. Esas olarak enerji artırıcı özellikleriyle ünlü olsa da, nikotinin vücut üzerindeki etkisini azalttığı da biliniyor.

Bu nedenle sigara tüketimini azaltmak söz konusu olduğunda bu bitki çayı bir zorunluluktur. Nikotinin vücudunuz üzerindeki etkisi ne kadar az olursa, sigara içmek o kadar az çekici olacaktır.

Daha fazla peynir yemelisiniz. Süt ürünlerinin sigaranın tadını kötüleştirdiği söylendiğinden, daha fazla peynir eklemek sigara isteğini azaltacaktır. Bir daha canınız sigara çektiğinde kendinize biraz peynir alın, bir bardak süt için veya yoğurt yiyin. Bu sadece iştahınızı dizginlemekle kalmayacak, aynı zamanda sigaranın tadından da hoşlanmamanızı da sağlayacaktır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SİGARA, BIRAKTIRAN, YİYECEK, VE, İÇECEKLER,
Yorumlar
Haber Yazılımı