Haber Detayı
24 Ağustos 2023 - Perşembe 10:28 Bu haber 412 kez okundu
 
HAKAN PEKER SİYASETE ATILIYOR
Pop müziğin sevilen ismi Hakan Peker yerel seçimlerle birlikte siyasete atılarak belediye başkanlığına adaylığını koyacağını açıkladı.
MAGAZİN Haberi
HAKAN PEKER SİYASETE ATILIYOR

Şarkılarıyla Türk pop müziği’ne damga vuran Hakan Peker siyasete girmeye hazırlanıyor. Odatv’den Deniz Gezginci’ye konuşan Peker, Safranbolu’dan Belediye Başkanlığına adaylığını koyacağına yönelik iddialara yanıt verdi. İddiaların doğru olduğunu söyleyen Peker “Benim annem Eflanili. Eflanili de Karabük’ün bir ilçesi. Safranbolu’da aynı şekilde öyle. Ben Safranbolu’ya çok gidip geliyorum. Yılda en az on kere gider gelirim. O yörenin çocuğuyum, o havayı teneffüs ettim orada çok arkadaşım var. Safranbolu Dünya Miras Kenti olduğu için hakkettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Orayı sanat ve kültür adına çok daha iyi bir yerlere taşıyarak, turizm adına çok popüler hale getirerek, oraların ekonomisini canlandıracağıma ve orada kültür-sanat adına çok doğru şeyler yapacağımıza inanıyorum. Orası Kapadokya’nın yüzde elliler gibi bir popülerliğini sağladığı anda biz oraya rahat 30-40 milyon turist getiririz. Bu da esnafın rahatlaması, halkın nefes alması ve orada kültürel faaliyetlerin artmasıyla her anlamda oradaki insanların rahat edeceğini ve çok daha kaliteli yaşam biçimlerine sahip olacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

"ÖZELLİKLE SAFRANBOLU'YU İSTİYORUM"
Sözlerini sürdüren Peker "Bu radikal projelerin parayla alakası yok. Fikir ve uygulamayla ilgili bir şey. İlk defa da bu konuyla ilgili, neler yapabileceğim ile ilgili açıklamayı size yapıyorum. Tabii bunlar yapmak istediklerimin sadece birkaçı. O yüzden Safranbolu’yu istiyorum. Yoksa farklı bir yerin belediye başkanı olmak adına bir isteğim yok. Seni Safranbolu’ya Belediye Başkanı yapmayalım da şuradan gir oradan başkan ol deseler onu kabul etmem. Ben özellikle Safranbolu halkıyla bütünleştiğim, oranın halkıyla bir şey yapmak istediğim için orayı seçtim. Ve arkamdan “hadi” diye de olumlu bir itme var.” dedi.

HANGİ PARTİDEN ADAY OLACAK?
Özellikle görüştüğü bir parti olmadığını açıklayan Peker, “Bir takım ufak tefek görüşmeler oluyor ama direkt ben yapmıyorum bu görüşmeleri daha çok yakınlarım, arkadaşlarım o işle ilgileniyorlar. Şu an bir parti ile görüşmek için erken. Belki bir partiyle seçime gidebiliriz belki de partiyle olmazsa bağımsız girebilirim. Ama her şekilde önümüzdeki yerel seçimlere gireceğiz” dedi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: HAKAN, PEKER, SİYASETE, ATILIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı