Haber Detayı
25 Nisan 2024 - Perşembe 15:43 Bu haber 208 kez okundu
 
“Yedi Kocalı Hürmüz” oyunuyla seyirciyle buluştu.
KÜLTÜR / SANAT Haberi
“Yedi Kocalı Hürmüz” oyunuyla seyirciyle buluştu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mezunlar Tiyatro Topluluğu bu yıl Sadık Şendil’in yazdığı “Yedi Kocalı Hürmüz” oyunuyla seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini Selda Kocaoğlu’nun yaptığı oyun 24 Nisan 2024 Çarşamba günü saat:20.00’de SBB Sanat Merkezinde gerçekleşti. 

Seyircilerden tam destek ve büyük beğeni alan oyun ikinci gösterimini  04.05.2024’te yine aynı merkezde gerçekleştirecek. Dolantı komedisi türündeki eser, farklı meslek ve tiplerden olan ve birbirinden haberi olmayan altı kocası olan Hürmüz’ün yedinci kocayı almak için çevirdiği entrikaları anlatmaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesinde farklı yıllarda farklı bölümlerde okuyup Tiyatro Topluluğunda kendi dönemleri içinde görev almış şimdilerde farklı meslek gruplarına dahil farklı yaşlarda kişilerin oluşturduğu OMÜTİT Mezunlar ekibi ilk oyunları Fanus’la sahneye merhaba demiş, ardından “Bir Zaman Tiyatro”, “Ay Işığında Şamata”, “Bir Daha Çal Sam” gibi oyunlarla defalarca seyircisiyle buluşmuştur.


Oyun OMÜTİT’in  geleneksel hale gelen festivalinde 18 Mayıs’ta yeniden sahnelenecek, turnelerle Anadolu’da seyircisiyle buluşacak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: “Yedi, Kocalı, Hürmüz”, oyunuyla, seyirciyle, buluştu., ,
Yorumlar
Haber Yazılımı