Haber Detayı
22 Nisan 2024 - Pazartesi 10:19 Bu haber 100 kez okundu
 
TAKSİM TÜNELİNE SÜRPRİZ KARAR
İstiklal Caddesi’ndeki T2 Taksim – Tünel Nostaljik Tramvayı yeni nesil elektrikli araç ile geleceğe taşınmaya hazırlanıyor.
GÜNDEM Haberi
TAKSİM TÜNELİNE SÜRPRİZ KARAR

Tarihi 1914 yılına değin uzanan, bir çok filmde, romanda ve şiirde yer alan ve yerli ve yabancı turistlere model ve görsel olarak hediyelik eşyaları satılan İstiklal Caddesi’ndeki T2 Taksim – Tünel Nostaljik Tramvayı yeni nesil elektrikli araç ile geleceğe taşınmaya hazırlanıyor. Hali hazırda İstiklal Caddesi’nde 4 adet Nostaljik Tramvay hizmet veriyor ve bu tramvaylar, İstiklal Caddesi’ndeki havayi elektrik kablolarından aldıkları enerji ile seyahat edebiliyorlar.

Nostajik Tramvay Aynı İç ve Dış Tasarımda

Yeni nesil, çevreci, tasarruflu, yüksek yolcu kapasiteli ve 100 Elektrikli Araç yatırımlarını hızlandıran İETT, elektrikli otobüs, elektrikli metrobüs ve elekrikli Ada araçlarının ardından şimdi de elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvay çalışmalarına da hız verdi.

Hedef, zamanla tüm araçları bataryalı hale getirmek ve caddedeki havayi elektrik hattının iptal edilerek görüntü kirliliğini önlemek, daha güvenli ve daha çevreci bir ulaşım sistemini oluşturmak.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TAKSİM, TÜNELİNE, SÜRPRİZ, KARAR,
Yorumlar
Haber Yazılımı