Haber Detayı
21 Ekim 2023 - Cumartesi 10:31 Bu haber 559 kez okundu
 
SAMSUN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR
‘Kültür ve Sanat Çalıştayı’ kapsamında kente gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’le yaptığı görüşmede, “Samsun çok güzel bir şehir. Şehir Kütüphanesi yapılması çok güzel olacaktır” dedi.
KÜLTÜR / SANAT Haberi
SAMSUN ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından “Türkiye Yüzyılı’nda Kültür ve Sanatın Rotası Samsun’da belirleniyor” mottosuyla düzenlenen ‘Kültür ve Sanat Çalıştayı’na konuşmacı olarak katılmak üzere kente gelen Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. İlber Ortaylı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i ziyaret etti. Prof.Dr. Ortaylı ile makamında görüşen Başkan Demir, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret sırasında Başkan Demir, kentte hayata geçirilen projeler ile kültür ve sanat alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

"Türkiye Yüzyılı’nda öncü kent’

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti olan Samsun’un ‘Türkiye Yüzyılı’nda öncü bir kent olmaya devam edeceğini belirten Başkan Demir, “Türkiye’ye örnek olacak geleceğin şehrini kuruyoruz. Odağımız insan, gayretimiz, hedefimiz net. ‘Öncü ve örnek şehir’ vizyonu doğrultusunda Son 4,5 yılda örnek nitelikte vizyon projeleri hayata geçirdik. Atakum ilçesinde yapımı devam eden yeni nesil Şehir Kütüphanesi en önem verdiğimiz projelerden birisi. Yine Saathane ve Subaşı Meydanlarında gerçekleştirdiğimiz dönüşüm projeleriyle birlikte buradaki tarihi dokuyu koruyup, alanı kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Kültür ve sanat alanında Samsun Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi” dedi.

 

‘Samsun çok güzel bir şehir’

Samsun’u daha önce de ziyaret ettiğini belirten Tarihçi ve Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ise “Samsun çok güzel bir şehir, daha bir kaç defa gelmiştim. Genç nüfusun yoğun olduğu bir şehir olduğunu söylediniz. Üniversite öğrencileri var. Bu kapsamda Şehir Kütüphanesi yapılması çok güzel olacaktır” diye konuştu.

Prof.Dr. Ortaylı, ayrıca bilgi aldığı Saathane Meydanı’nda gerçekleştirilen projenin de çok güzel olduğunu söyledi. Ziyarette Başkan Demir, Prof.Dr. Ortaylı’ya hediye takdim etti. Başkan Demir, daha sonra Prof.Dr. Ortaylı ile birlikte Saathane Meydanı’na giderek yapılan çalışmaları yerinde anlattı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, ÇOK, GÜZEL, BİR, ŞEHİR, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı