Haber Detayı
14 Eylül 2023 - Perşembe 17:53 Bu haber 309 kez okundu
 
CHP'NİN SÜRPRİZ BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU
Gazeteci Fatih Altaylı'nın "eski bir CHP Genel Başkanı'nın ailesinden bir isim" dediği CHP'deki yeni sürpriz genel başkan adayının kim olduğu ortaya çıktı.
POLİTİKA Haberi
CHP'NİN SÜRPRİZ BAŞKAN ADAYI BELLİ OLDU

CHP'de seçimlerin ardından başlayan "değişim" tartışmaları tüm hızıyla sürerken, yarın Genel Başkanlık için adaylığını açıklayacak olan Özgür Özel'e çevrilmiş durumda. Ancak Fatih Altaylı daha önce CHP Genel Başkanı'nın ailesinden sürpriz bir ismin de adaylığını açıklayacağını iddia etmişti.

CHP eski Parti Meclisi Üyesi gazeteci Örsan Öymen, CHP Genel Merkezi'nde yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Öymen yaptığı açıklamada "KAMUOYUNA DUYURU: 15 Eylül 2023 tarihinde Cuma günü CHP’deki Kurultay sürecine yönelik CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyeceğim. (Not: Tarih ve yerle ilgili kararı geçen hafta aldık, ilgili yazışmaları geçen hafta ve dün gerçekleştirdik)." ifadelerini kullandı.

Öymen'in yarın genel başkanlığa adaylığını açıklaması bekleniyor.

ÖRSAN KUNTER ÖYMEN KİMDİR?

Asıl adı Örsan Kunter Öymen'dir. 1965 yılında Ankara'da doğdu.

Öymen, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Felsefe bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını New York Üniversitesi'nde Felsefe alanında, doktorasını da ODTÜ Felsefe alanında yaptı.

 Öymen, akademik kariyerinin yanı sıra, gazetecilik ve siyaset alanında da aktif görevler aldı. 1990'lı yıllarda, "Cumhuriyet" ve "Milliyet" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 2002-2007 yılları arasında CHP'den İstanbul milletvekili olarak görev yaptı.

Örsan Kunter Öymen, profesör unvanı taşımaktadır.

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP'NİN, SÜRPRİZ, BAŞKAN, ADAYI, BELLİ, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı