Haber Detayı
23 Mart 2024 - Cumartesi 15:24 Bu haber 218 kez okundu
 
Emekli promosyon başvurusu ATM'den nasıl yapılır?
EKONOMİ Haberi
Emekli promosyon başvurusu ATM'den nasıl yapılır?

Emekliler maaşlarını daha önceden sadece kamu bankalarından ya da PTT kanalı aracılığıyla alabiliyorlardı. Yakın zamanda çıkarılmış olan bir değişiklik ile birlikte artık istedikleri bankadan emekli aylıklarını alabiliyorlar. Bankalar da emekli aylığı alanların sayısı artması için çeşitli avantajlar sağlamaktadırlar. Promosyon ödemeleri de temelde emeklileri bir bankayı tercih etmeye karar verdiden bir uygulamalıdır. Emeklilere, almış oldukları emekli aylıklarına ve belirli bir süre bankadan emekli aylığı alma durumlarında bankalar 500 liradan 1000 liraya kadar promosyon ödemesi yapmaktadırlar. Promosyon ödemeleri herhangi bir başvuru yapılmadan sadece emeklinin ilgili bankada belirli bir süredir emekli aylığı alması karşılığında ödenmektedir. Bu yüzden emekliler için promosyon başvuruları nasıl yapılır merak edilmektedir.

 

ATM’den promosyon başvurusu da promosyon ödemesi almak isteyen emeklilerin tercih ettikleri bir diğer yöntemdir. SGK ile imzalanan anlaşma kapsamında ATM’den promosyon başvurusu yaparak ödeme almak mümkün olmaktadır. Promosyon ödemesi başvurusu yapmak için emekli aylığı almakta olduğunuz bankanın ATM’sine giderek banka kartı ile işlem yapmanız gerekmektedir. Banka kartını taktıktan sonra diğer işlemler kısmından emeklilik işlemleri sekmesini seçin ve buradan promosyon başvurusu kısmını seçin. Şartları sağlamanız halinde promosyon ödemesi hesabınıza tanımlanacaktır.

Eğer emekli aylığınızı taşıma yoluyla promosyon başvurusu yapmak istiyorsanız gerekli izinlerin verilmesi gerektiği için bu işlem ATM’den yapılmamaktadır. E – devlet üzerinden emekli aylığınızı almakta olduğunuz bankayı kolayca değiştirebilirsiniz. Bunun yanında banka şubesine de giderek emekli aylığı taşıma başvurusu yapabilirsiniz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Emekli, promosyon, başvurusu, ATM'den, nasıl, yapılır?,
Yorumlar
Haber Yazılımı