Haber Detayı
02 Ekim 2023 - Pazartesi 13:11 Bu haber 225 kez okundu
 
ÖĞRENCİLERE 10 GB İÇİN TARİH BELLİ OLDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı öğrencilere yönelik bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık 10 GB ücretsiz internet desteğinin başlayacağı tarih açıklandı.
BİLİM / TEKNOLOJİ Haberi
ÖĞRENCİLERE 10 GB İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısında duyurduğu gençlere yönelik desteklerin detayları belli oldu. 

Buna göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gençlere ücretsiz 10 GB internet uygulaması hakkında şu açıklamalarda bulundu: 

Sayın Cumhurbaşkanımız bizleri talimatlandırdı. Biz bu konu üzerinde 3 aydır çalışıyoruz. 3.6 milyon gencimizi kapsayacak bir proje. 3 tane operatörümüzden teklifleri aldık. 10 GB interneti hak eden kişilerin kullanmasını sağlamış olacağız. Tanımlanmış olan telefonda bunun kullanılmasını biz sağlamış olacağız. Başkası kullanamayacak. BTK vasıtasıyla biz bunu sağlayacağız. Bu ay başlarız. En ihtiyaç olan nokta bu ay. Bizde bu ay içinde başlatmış oluruz. Yerli üretim şartı, sınır fiyat konuldu, onun altında kalan yerli üretim markalarına uygulanacak cep telefonu kampanyası var, o da bu ay hayata geçirilir."

Buna göre öğrenciler, ekim ayı içerisinde 10 GB interneti kullanmaya başlayacak.

Bir öğrenci ya da gencin kendi üzerine tanımlanmış hattı yok ise ücretsiz internet paketini kullanamayacak.

Yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamayacak

Düzenleme; şu an için master, yüksek lisans ve açık öğretimi kapsamıyor. Kapsamın genişletilip daraltılmasıyla ilgili kararı ise Hazine ve Maliye Bakanlığı verecek.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ÖĞRENCİLERE, 10, GB, İÇİN, TARİH, BELLİ, OLDU,
Yorumlar
Haber Yazılımı