Yazı Detayı
11 Şubat 2022 - Cuma 10:23 Bu yazı 468 kez okundu
 
AYIRT EDİLMELİ
GÖKÇE DALGA
hakankaya
 
 

Muhalefet sanki simdiden kazanılmış bir seçim var ve onu kutluyor havasında yani milyonlarca seçmenin kararlarını eleştiri haricinde paylaştıkları projelerle ve yol haritasıyla değiştirmisler gibi hareket ediyor. Bunuda 3-5 tane anket yaptırıp kendi düşüncelerini gerçekte olduğundan daha yaygın gibi görüyor.

 

Aslında seçmen de bir kayma var bu hem iktidar hem muhalefet için geçerli. Fakat karşılıklı geçiş olmuyor seçmen kararsız olarak iki tarafında şuan ki durumuna güvenmiyor yada inanmıyor. Bu durum Türkiye siyasetinde hep olmus fakat ilk kez oranı bu kadar kritik bir dönemde bu denli fazla.

 

Seçmem en önemli fakat en basit siyasi hamlesi ile "oy vererek" konuyu netleştirecek. Fakat kararsızların büyük bölümü özellikle a-politik z kuşağının ilk kez oy kullanacak seçmeni oy kullanma oranı beklenenden az olacak gibi duruyor.

 

Benim tavsiyem, seçmene kime oy verirsiniz/vereceksiniz diye sormaktansa, neden oy kullanacak/kullanmayacaksınız ve oy verecek/verebilir olduğunuz partide sizi buna ikna eden neden nedir diye sorulmalı.

 

Kısacası teşkilatlanma, sandık görevlileri, seçmene kendini ifade edebilme ve seçmenden güven alabilmek gerek. Bunun içinde önce söylemler ve eylemler birbirini tutmalı. Samimiyetle adam kayırmadan liyakatlı kadrolara bu iş için görevler dağıtılmalıdır. Diye düşünüyorum..

 

Ülke için dertli olanlar ile şahsi ikbali için dertli olanlar ayırt edilmeli! Buna siyasette müsade edildikçe o gitmiş bu gelmiş fark etmez.

 
Etiketler: AYIRT, EDİLMELİ, ,
Yorumlar
Haber Yazılımı