Haber Detayı
05 Mart 2024 - Salı 14:35 Bu haber 825 kez okundu
 
ATAKUM YENİ NESİL ÇOCUK AKADEMİSİ KREŞ VE ANAOKULU kurucu müdürü Sefa Eyüpoğlu yaşamın ilk altı yılının, bireyin gelişiminde büyük bir öneme sahip olduğuna değinerek, kreş ve anaokullarının çocuğun büyürken daha keyifli vakit geçirmesi, yetenek ve becerilerinin ortaya çıkarılarak oyunla öğrenmesi, diğer çocuklarla ve yetişkinlerle birlikte sosyalleşerek büyümesi için gerekli ortamların olduğunun üzerinde durdu.
EĞİTİM Haberi

Çocuklarına iyi okul arayan ebeveynlerin sayısının, iyi okulların sayısından çok daha fazla olduğundan dolayı hem uzman hem de bir baba olarak doğru okulu seçme konusunda ailelere destek olmak isteyen EYÜPOĞLU ailelerin çocuklarına kreş veya anaokulu seçerken ilk dikkat etmeleri gereken en önemli hususun kurumun ruhsatlandırması olduğunu söyledi.

Kreş ve Gündüz Bakımevlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına (ASH) bağlı, Anaokullarının ise Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı kuruluşlar olduğunu ve ailelerin buna çok dikkat etmeleri gerektiğinin üzerinde önemle durdu.

Kreşler 2 yaş altındaki çocuklara, gündüz bakımevleri 2 yaş üstündeki çocuklara, anaokulları ise 3 yaş ve üzerindeki çocuklara hizmet verirler. “MEB’e bağlı bir kreş yoktur.

Lütfen aileler kurum tabelalarına dikkat ederek çocuklarına doğru okul arayışına girsinler” dedi.

“Kurum adlarında kreş ve anaokulu ismi birlikte kullanılarak anne babalar yanıltılmaktadır. Çoğunlukla bu tür yerler çocukları kayıtsız alarak devletten vergi kaçırmakta ve aileleri de bilmeden bir suça ortak etmektedir.

Ailelerin bu konuda çok dikkatli davranarak devletin e-okul sistemine çocuklarının kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

Bunun için anne veya babanın kendi e-devletine girip arama bölümüne ‘Öğrencilik Belgesi Sorgula’ yazıp barkotlu öğrenci belgesi oluşup oluşmadığına bakması gerekir. Eğer barkotlu öğrenci belgesi oluşmuyorsa çocuk herhangi bir kuruluşta kayıtlı değildir ve gittiği kuruluşta kaçak olarak bulundurulmaktadır.

Ayrıca aileye kurum tarafından her ay ödediği ücretin faturası e-posta yoluyla ya da basılı olarak elden teslim edilmelidir. Fatura oluşturulmuyorsa yine çocuk kurumda kaçak olabilir demektir. Bir çocuğun gittiği kuruluşta kayıtlı olması aile için en önemli güvenlik önlemi ve en önemli husustur.” diyen Sefa Eyüpoğlu ailelerin bilinçlenmesi ve kurumlarda kayıtsız öğrencilerin bulunmaması için sık sık bilgilendirmeler yapacağının altını çizdi.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ,
Yorumlar
Haber Yazılımı