Haber Detayı
19 Nisan 2024 - Cuma 14:32 Bu haber 163 kez okundu
 
Samsun Anaokulu ve Kreş Eğitimcileri Derneği (SAKED), erken çocukluk eğitimi alanında önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
EĞİTİM Haberi

Dernek, 11 Mayıs 2024 tarihinde, Ondokuzmayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan "Meşale: Erken Çocukluk Eğitiminde 100 Yıl ve Yeni Yüzyıl Çalıştayı"ile erken çocukluk eğitimindeki gelişmeleri ve gelecek perspektiflerini ele alacak.

Saat 10.00'da başlayacak olan çalıştay, 17.00'ye kadar devam edecek ve katılımcılara zengin bir deneyim sunacak. Bu önemli etkinlik, geçmiş yüzyılın erken çocukluk eğitimi alanındaki başarılarını ve başarısızlıklarını değerlendirmenin yanı sıra, gelecek yüzyıl için beklentileri ve hedefleri tartışma fırsatı sunacak. Çalıştayda Eğitimciler, akademisyenler ve öğretmenler ve öğrenciler deneyimlerini ve görüşlerini paylaşacak ve belirlenen sorunlar hakkında çözüm önerileri sunacaklar.

 

Etkinliğe katılacak önemli isimler arasında Prof. Dr. Ziya Selçuk, Doç. Dr. Gülçin Güven, Dr. Bahar Eriş, Dr. Melda Kılıç ve Eğitimci Ali Koç da yer alıyor.

Bu isimler, eğitim alanındaki uzmanlıklarıyla katılımcılara önemli bilgiler sunacaklar.

SAKED yönetim kurulu üyesi Serhat Aytaç Akbaş, çalıştayla ilgili olarak, "Bu etkinliğin, erken çocukluk eğitimi alanında yapılan çalışmaları desteklemeyi ve geleceğe ışık tutmayı hedeflediğini" belirtti. Ayrıca, "Katılımcıların deneyimlerini paylaşmalarının ve yeni pedagojik yaklaşımları tartışmalarının erken çocukluk eğitiminin geleceği açısından son derece önemli olduğunu ve şimdiden bu çalıştaya destek veren başta SAKED Derneği üyeleri olmak üzere tüm eğitim paydaşlarına ve çalıştayı her anlamda destekleyen kurum ve kuruluşlara yönetim kurulu adına teşekkür ederim" dedi. 

Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için  derneğin sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kaynak: Editör:
Etiketler: ,
Yorumlar
Haber Yazılımı