Haber Detayı
19 Nisan 2024 - Cuma 15:14 Bu haber 2379 kez okundu
 
EHLİYET ALMANIN MALİYETİ ARTIYOR
Artan enflasyondan her sektör etkilenirken ehliyet kursları da nasibini aldı. Ehliyet almak, ehliyet kartı harç bedeli, sınav ücretlerindeki artışlar nedeniyle, ehliyet almanın maliyeti önemli ölçüde yükseldi.
EKONOMİ Haberi
EHLİYET ALMANIN MALİYETİ ARTIYOR

Karadeniz Sürücü Kursları Federasyon Başkanı Yıldıray Asan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

" Akaryakıt ücretlerindeki artış, eğitmen giderleri, araç alımındaki artan fiyatlar, araç bakım masrafları,  yüksek miktarlarda yaptırılan kira artışları, araç sigortası ve kasko gibi giderler sürücü kurslarının işleyişini zorluyor. Tüm bu etkenleri bir araya getirdiğimizde illerdeki valiliklerde  oluşturulan taban fiyat komisyonların belirlediği ücretler yetersiz kalıyor. bizlerde yönetmeliğimizin bizlere tanımış olduğu hakkımızı kullanarak taban fiyatın üzerinde alacağımız ücretleri milli eğitimin ücret giriş sistemine girerek resmileştiriyoruz. Vatandaşı üzmeden bu yıl taban fiyat üzerinden ilerlemeye çalıştık. mevcut sürücü kursu rakamlarıyla artık giderlerimizi karşılamıyacak duruma geldik. bizlerde piyasa şartlarını göz önünde bulundurarak kurs ücretlerimizde güncelleme yapmak zorunda kalacağız.

Hükümetimiz ticari araç alımlarında ÖTV’yi kaldırdı
Sürücü kurslarımıza aldığımız araçlarımızdan da kaldırılmasını bekliyoruz  yakıt  alımlarında da indirim sağlanması gerekiyor. "Aracımızı kaderimiz değil, bilgimiz yönetsin" mantığı ile hareket ederek,  Ehliyet alacak adaylarımıza  kaliteli eğitim veriyoruz. trafik kazalarının azalmasında devletemizin almış olduğu tedbirler yanısıra sürücü kurslarının vermiş olduğu eğitiminde katkısı olduğunu düşünüyoruz.  hedefimiz verdiğimiz eğitimin kalitesini düşürmeden daha iyisini daha güzelini vererek trafikte eğitimli ve bilinçli  sürücüler yetiştirmek" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: EHLİYET, ALMANIN, MALİYETİ, ARTIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı