Haber Detayı
22 Şubat 2024 - Perşembe 16:33 Bu haber 242 kez okundu
 
TEKKEKÖY'DEN İŞÇİLERE YÜKSEK ZAM
Tekkeköy Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleşen 2024 yılı toplu iş sözleşmesi, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ın açıklamalarıyla birlikte imzalandı. Toplantıda yapılan zammın detayları ve işçilere sağlanan avantajlar paylaşıldı.
BELEDİYE HABER Haberi
TEKKEKÖY'DEN İŞÇİLERE YÜKSEK ZAM

Başkan Togar, göreve geldikleri dönemde belediyenin bütçesinin 20 milyon TL olduğunu, 10 yıl içinde ise bu rakamın 700 milyon TL'ye çıktığını belirtti. Önümüzdeki yıl içinse en az 100 milyon TL artış öngördüklerini ifade eden Togar, maaş artışları konusunda da 2024 yılı için hükümetin belirlediği standartların üzerinde bir düzenleme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yapılan zammın detaylarına geçen Başkan Togar, yevmiyeleri kadrolu kamu işçisi statüsüne çıkararak 1000 TL'ye çıkardıklarını belirtti. Ayrıca, sendika aidatlarının bundan sonra belediye tarafından ödeneceğini, yemek yardımının 1000 TL'ye çıkarıldığını ve 52 gün olan ikramiyenin 60 güne çıkarıldığını açıkladı. Bu ikramiyenin de maaşlara bölünerek her ay 5 gün ilave edileceğini belirten Togar, eğitim, ölüm, doğum, sünnet, evlenme yardımı, bayram harçlığı gibi yardımların yüzde 100 artırıldığını vurguladı.

Toplantının en dikkat çekici detaylarından biri ise Tekkeköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşının 32 bin TL'ye çıkarıldığıydı. Başkan Togar, bu maaşın diğer ek ödemelerle evli ve çocuklu çalışanlarda 38 bin TL'yi bulacağını ifade etti.Hizmet-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun da Tekkeköy Belediyesi'ni diğer belediyelere örnek göstererek yapılan zammın işçilere hayırlı olmasını diledi. Toplu iş sözleşmesi imza töreninde işçiler, Başkan Togar'ı alkışlarla karşılayarak maaş zammını kutladı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: TEKKEKÖY'DEN, İŞÇİLERE, YÜKSEK, ZAM,
Yorumlar
Haber Yazılımı