Haber Detayı
08 Ekim 2021 - Cuma 10:16 Bu haber 1182 kez okundu
 
SAMSUN BORÇLANIYOR
Pandemi nedeniyle ekonomik şartların daha da ağırlaştığı 2021 yılında, Samsun'da bankalardan kullanılan nakdi kredi tutarı çarpıcı biçimde arttı. Kredi faiz oranlarının önceki yıla göre arttığı 2021 yılının ilk 6 ayında, Samsun'da kullanılan kredi tutarı yüzde 29 oranında arttı
EKONOMİ Haberi
SAMSUN BORÇLANIYOR

2020 yılının başlarında tüm dünyada yayılan Covid-19 salgını, can kayıplarının ardından en büyük darbeyi ise ekonomilere yaptı. Ekonomik büyüklük açısından zirvede yer alan ülkelerde dahi şartlar zorlaşırken, Türkiye'de ise durum daha vahim. Ülke çapında uygulanan tam kapanma, kısmi kapanma ve çeşitli tedbirler, halihazırda döviz baskısı nedeniyle zor durumda bulunan Türkiye ekonomisini daha da çıkmaza sürüklerken, vatandaşlar pandeminin yaralarını sarmak için kredilere koştu. Pandeminin ilk döneminde, faiz oranları düşük tutulup vatandaşlara kredi imkanı sunulurken, 2020 yılının ortalarından itibaren faiz oranları eski seviyelerine döndü. Samsun'da ise bu dönemde kredi kullanımı çarpıcı biçimde arttı.

 

165 MİLYON LİRA KREDİ

Nispeten düşük faiz imkanı sunulan 2020 yılının ilk 6 ayında Samsun'da şahıslar ve firmalar toplamda 128 milyon 317 bin 226 liralık kredi kullandı. Tam kapanma ve ciddi tedbirlerin gölgesinde geçen 2021 yılının ilk 6 ayında ise kredi kullanım tutarı daha da arttı. Samsun'da kullanılan nakdi kredi tutarı önceki yılın aynı dönemine göre, 37 milyon 435 bin 650 lira arttı. Bu da kullanılan kredi tutarının aynı döneme göre yüzde 29 oranında arttığı anlamına geliyor.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: SAMSUN, BORÇLANIYOR,
Yorumlar
Haber Yazılımı